Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 10.11.2020 12:35

Kysymys: Siirtoilmalaitteen vaikutus väliseinän äänieristykseen

Väliseinät ja portaat

Pohdimme pitäisikö kerrostaloasunnossamme laittaa desibeliovien kanssa siirtoilmalaitteet vai jokaiseen huoneeseen sekä tulo- että poistoilma.Huoneiden väliset seinät ovat n. 8m² ja kuhunkin tulee desibeliovi (Rw=38dB). Seinien äänieristys ilman ovia varmaan n. Rw=45dB yksin- tai kaksinkertaisilla kipseillä plus villa.Kuinka paljon ja miten äänieristys kärsii, jos oven yläpuolelle asentaa siirtoilmalaitteen? Paras löytämämme siirtoilmalaite on Swegon Sotto. Seinän läpi molemmin puolin laitettuna se lupaa Dn,e,w=52dB. Teknisten tietojen avulla laskien vaikutus seinän äänieristykseen olisi  luokkaa 1-2dB. Onko tämä realismia? Osaisitteko perustella, kuinka paljon tuollaisen Swegon Sotto -siirtoilmalaitteen voi käytännössä odottaa vaikuttavan väliseiniemme äänieristykseen?

Kommentoi:*
Vastaus

Valitettavasti en pysty yksilöityä fakta tietoa antamaan, mielestäni sinun kannattaa ottaa yhteyttä suoraan valmistajan asiantuntijaan https://www.swegon.com/fi/kuluttajille/ tai Lvi-suunnittelijaan.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Siirtoilmalaitteen vaikutus väliseinän äänieristykseen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*