Siporex väliseinä aluskaista (Väliseinät ja portaat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 6.8.2014 13:11

Kysymys: Siporex väliseinä aluskaista

Väliseinät ja portaat

Hei,Tarkoitukseni on rakentaa kerrostalohuoneistoon väliseinä käyttäen siporex väliseinälaattoja (70 x 575 x 575). Siporex väliseinälaattaohjeissa sanotaan, että "lattiaan asennetaan seinän levyinen aluskaista". Mikä tämän aluskaistan perimmäinen tarkoitus on ja mitä materiaalia sen tulee olla?

Tarkoituksena estää mahdollinen kosteuden nousu laatasta seinään. Aluskaistana voi käytää bitumihuopaa, ns. "sokkelikaistaa" tai muuta joka estää mahdollisen kosteuden nousun seinään, myös vanha muovimatto toimii ainakin jotenkin. Tietenkin vesieristyskin käy mutta turhan työläs. Sokkelikaistalla (yleensä kait umpisoluista polyuretaania) on se hyvä puoli että tasaa mahdolliset pienet epätasaisuudet ja tiivistää raon hyvin vettä, ilmaa ja ääntä vastaan.


[TI-mieskin]
6.8.2014 20:47Kommentoi:*
Vastaus

Väliseinän rakentaminen kerrostaloasuntoon edellyttää ilmoitusta isännöitsijälle ja isännöitsijän lupaa rakentaa ko. seinä. Aluskaistalla tehtävänä on eristää seinä lattian kosteudelta (ei tässä tapauksessa) ja tiivistää laatan ja seinän väli ilma- ja äänivuodoilta sekä eristää seinä lattiasta tulevilta askelääniltä. 
Lattian betonipinnan ja seinän väliin asennetaan solumuovinen tiivistyskaista kaista ja katon ja seinän väliin jätetään 5 mm:n rako, joka täytetään esimerkiksi Akusto-kitillä
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Siporex väliseinä aluskaista":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*