Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 6.1.2021 9:31

Kysymys: Tiiliseinän hajoaminen kellarissa

Väliseinät ja portaat

Asun vanhassa omakotitalossa, ja kellarin ja pesuhuoneen välinen kantava tiiliseinä murenee. Sitä on maalattu jollain valkoisella ehkä maalilla, ja sekin tiputtaa maalia tai jotakin aina lattialle. Miten murenevan tiiliseinän voi korjata? Kellarissa, missä on sauna ja pesuhuone, ei lämmitystä. Onko kosteusvaurio murentanut kantavaa tiiliseinää? Ja miten sen voi korjata? Puutaloni on tehty 1937, ja sen jälkeen ei ilmeisesti ole tehty mitään tiiliseinälle. Sauna ja pesuhuone sijaitsee kylmässä kellarissa, jotka aikoinaan olivat vanha iso sauna ja jokin pyykkitila, mutta tiloja muutettu ehkä noin 1980-luvulla, mutta ei lämmitystä kellarissa. Kellariin vie ulkoa kaksi paksua ovea, joiden välistä puhaltaa kylmää ilmaa.

Kommentoi:*
Vastaus

Kellarin ovet kannattaa tiivistää.  Tiiliseinästä rapistetaan kaikki irtonainen pois ja seinä rapataan kuiturappauslaastilla laastin valmistajan ohjeen mukaisesti.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Tiiliseinän hajoaminen kellarissa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*