Väliseinän alajuoksun irroitus laminaaatista (Väliseinät ja portaat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 25.9.2014 19:34

Kysymys: Väliseinän alajuoksun irroitus laminaaatista

Väliseinät ja portaat

Poistimme kevyen väliseinän, jonka aikaisempi asukas oli teettänyt asuntoon. Näyttäisi siltä, että väliseinän alajuoksu on kiinnitetty liimalla laminaattilattiaan ja lujasti. Mikä keinoksi irroittaa alajuoksut niin ettei laminaatti vaurioidu? 
kysyjä
Kysymyksiä: 1 kpl

Voisit kokeilla laittaa esim. "pianolangan" tai "kitararankielen" nurkassa alajuoksun alle, siis paikassa josta jalkalistat on poistettu ja voi näkymättömään paikkaan tehdä pienen reiän jos ei saa ujutettua päätyraosta alajuoksun alle. Tuota varovasti vetämällä alajuoksua pitkin pitäisi irrota jos yleensä irtoaa. Sitten liima pois hankaamalla esim. pyyhekumilla tai jollain liimanpoistoaineella tms. jota kokeilee ensin paikkaan joka ei näy.


[TI-mieskin]
26.9.2014 22:33Kommentoi:*
Vastaus

En keksi muuta keinoa, kuin varovasti pilkkoa aluspuu pitkittäissuuntaan suikaleina ja lopuksi mahdollinen pieni puujäämä, joka on tikkuina kiinni liimassa, poistaa varovasti terävän lastan avulla työntäen laminaatin pituussuuntaan pintaa vaurioittamatta.
Todennäköisesti alapuun liimaus on tehty liima- ja tiivistemassalla, se pitäisi kyllä irrota laminaatin pinnasta suhteellisen hyvin.
PN
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Väliseinän alajuoksun irroitus laminaaatista":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*