Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 9.1.2004 7:42

Kysymys: Väliseinän kiinnitys kattotuoliin?

Väliseinät ja portaat

Aion erottaa autotallista väliseinällä askartelutilan tallin takapäästä. Seinästä tulee koko tallin mittainen ja ajattelin laittaa sen tarkalleen yhden kattotuolin kohdalle. Voiko seinän kiinnittää kattotuoliin? Jos kyllä, jätetäänkö rako elämisvaraa? Millä kiinnitys tehdään (naulat, ruuvit, uretaani...)? Jos ei voi, miten seinän saa pysymään pystyssä? Lattiaan ei taida voida propata, koska siellä on lattialämmitys, jonka tarkasta paikasta ei ole tietoa.
Kysymyksiä: 12 kpl

Kommentoi:*
Vastaus
Joku rakennesuunnittelija osaisi sanoa asian tarkemmin nähdessään nykyisen ratkaisun. Jos kattotuoli on hyvin lyhyellä jännevälillä, tuskin tuo painuu lumikuorman voimasta. Silloin seinän voi kiinnittää suoraan kattotuoliin. Se ei ilmeisesti myöskään vaikuta ristikon kannatuskykyyn mitenkään. Jos ristikko painuu lumikuorman alla, seinää ei voi kiinnittää siihen. Tällöin ristikon molemmin puolin lyödään ohjauspuut, joiden väliin väliseinä rakennetaan. Lattiassa alajuoksun voi liimata uretaanilla kiinni.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Väliseinän kiinnitys kattotuoliin?":

Meillä oli piirretty/tein kaikki väliseinät näin:

Kattotuoli

koolaus

2cm rako

väliseinän yläpuuväliseinän yläpuu naulattiin koolaukseen sileillä nauloilla (90mm naula, 2x/60cm välein)jotta pääsee painumaan tarvittaessa. Välissä joku sopivan paksuinen kiila asennusvaiheessa (naulatessa). [J3240941027]
20.1.2020 19:52Kommentoi:*