Väliseinien saumat halkeilee (Väliseinät ja portaat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 29.3.2020 12:53

Kysymys: Väliseinien saumat halkeilee

Väliseinät ja portaat

Hei

Muutimme viime kesänä vuonna 2012 valmistuneeseen pitkästä tavarasta rakennettuun omakotitaloon jossa on lattialämmitys kaukolämmöllä. Muuton jälkeen olemme nostaneet lämpöjä muutamalla asteella ja puhdistuttaneet sekä säätäneet ilmanvaihtoa. (Edellisen omistajan jäljiltä ilmanvaihto saattoi olla jopa ylipaineinen). Nyt väliseinistä on halkeillut kymmeniä saumoja, erityisesti niistä kohdista missä sauma ei mene lattiasta kattoon, kuten ikkunoiden päältä. Myös useat nurkkasaumat ovat ratkenneet. Myös laminaattilattia on ruvennut elämään ja natisemaan häiritsevästi.Voikohan tämä johtua edellä mainituista seikoista vai onkohan kyse jostakin vakavammasta mitä pitäisi tutkia?
Kommentoi:*
Vastaus
Saattaa olla, että lämpötilan nostaminen on saattanut kuivata rakenteita, aiheuttaen kutistumishalkeamia. Toisaalta myös edellisillä asukkailla saattoi syystä tai toisesta sis&...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Väliseinien saumat halkeilee":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*