Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 10.6.2022 12:44

Kysymys: Okt - kaivot

Vesi ja viemäröinti

Kohteen piirustuksissa vuodelta - 77 ei ole kerrottu mitään sadevesi putkista, kohteessa ns. piilovesikourut jossa syöksytorvet  upotettu sokkelin kulmiin. Nämä vain toisessa talon päädyssä. Ei ole varmaa tietoa kulkeeko tuossa yhdysputki rännien välillä ja meneekö sitten toisesta korusta putki sadevesiviemäriin. Vesilailaitoksen sopimuksessa näyttäisi kuitenkin olevan merkitty ns. Sadevesiviemärin liittymis- ja padotuskorkeus merkinnät +56.15 / +57,40 joten voiko noista jotain päätellä..? Kiitos alustavasti, oheisena kuva kaivoista... täytynee alkaa tutkia tarkemmin.. 


Kommentoi:*
Vastaus

Padotuskorkeudesta ja liittymiskorkeudesta sitä ei voi päätellä. Rännien välisen yhdysputken olemassaolo paljastuu, kun kaataa katolta syöksytorviin vuorotellen vettä ja seuraamalla kaatojen välillä vesivirtojen tulemista putkesta ulos pihakaivoon. Jos niiden vedet on johdettu eri putkilla, niin pihakaivossa pitäisi silloin näkyä kaksi tuloputkea.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Okt - kaivot":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*