Sadevesien ohjaaminen pihakaivoon (Vesi ja viemäröinti)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 5.2.2019 8:25

Kysymys: Sadevesien ohjaaminen pihakaivoon

Vesi ja viemäröinti

Vuonna -90 rakennetussa talossa rännien alla olevissa kaivoissa vedet ohjataan maan alla pihan isoon sadevesikaivoon. Rännikaivojen putket ovat salaojaputkea, mutta ne lähtevät suoraan rakennuksesta pois päin eivätkä näin ollen kulje talon suuntaisesti tai talon lähellä. Kaivojen toiminta on testattu kaatamalla niihin useampi ämpärillinen vettä ja todettu, että vesi ei jää makaamaan vaan valuu pois. Onko mitään järkeä vaihtaa tällaista putkea täysin umpinaiseen koska vesi, mikä maahan putkesta tihkuu on hyvin vähäinen ja toisaalta putki toimiin pihan salaojana siltä osin kuin se nurmikon alla kulkee. Talossa ei ole salaojitusta ja viimeisimmässä perusteellisessa kuntotarkastuksessa talon alimmissakaan rakenteissa ei ole havaittu olleen kosteutta sen 30-vuotisen historian aikana, joten ainakaan näillä näkymin ei salaojitusta olla tekemässä lähiaikoina. 


Kommentoi:*
Vastaus

Jos tilanne on ollut 30 vuotta hyvä, niin ei nytkään kannata tehdä mitään.  Ei sadevesiputkia vaihtaa eikä rakentaa rakennuksen ympärille salaojia.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Sadevesien ohjaaminen pihakaivoon":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*