uppopumpun asennuskorkeus (Vesi ja viemäröinti)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 14.9.2020 21:34

Kysymys: uppopumpun asennuskorkeus

Vesi ja viemäröinti

Mökin kaivoon on asennettu Lawara SC 205 C uppopumppu. Nyt pohjavesi on alhaalla ja pumppu on vesirajan yläpuolella n. 5-10 cm  enkä ole uskaltanut käynnistää sitä. Mitä tapahtuisi jos sen käynnistäisi? Onko jotain sääntöä kuinka alas kaivon pohjasta pumpun voi asentaa?
Kysymys 1:

Mallinumerosta päätellen sinulla on pintavipalla varustettu uppopumppu. Jos se on oikein asennettu kaivoon siten, että vippa pääsee vapaasti kellumaan, niin se pumppuhan pysähtyy automaattisesti pinnan laskettua alarajalle.

Kysymys 2:

Uppopumpun pitäisi olla noin puoli metriä pohjaa ylempänä vähintään. (Ettei pöllytä pohjaa)

Pumppua ei voi asentaa kaivon pohjaa alemmaksi, eli ei yhtään kaivon pohjasta alas.. [PetteP]
16.9.2020 12:48Kommentoi:*
Vastaus

Älä käytä pumppua kuivana. Jotain pumpusta hajoaa viimeistään viiden minuutin kuluessa.  Pumppua voit laskea alemmas veteen.  Jos pumpun teho ei riitä, niin silloin vettä ei vain nouse ylös.  Pumpun toimintarajat  löytyvät käyttöohjeesta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / uppopumpun asennuskorkeus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*