Vesi nousee viemäristä ylös (Vesi ja viemäröinti)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 13.2.2020 17:11

Kysymys: Vesi nousee viemäristä ylös

Vesi ja viemäröinti

Muutimme pari kuukautta sitten - 53 rakennettuun rintamamiestaloon. Suihkussa käydessä vettä nousee kylmiön lattiakaivosta ylös, molemmat tilat ovat kellarikerroksessa. Muut viemärit toimivat normaalisti ja alakerran viemäri toimi jo hetkellisesti normaalisti viemärinavausaineen avulla. Nyt vettä on ruvennut taas tulemaan kylmiön lattialle ja kuivauksista huolimatta nyt laattojen saumat ovat täynnä valkoista höttöä? Hometta tai kalkkihärmää?Täysin kokemattomina emme tiedä mitä tässä tilanteessa kannattaisi ensimmäisenä tehdä? 


Kommentoi:*
Vastaus

Hyvin todennäköisesti teillä on viemäri tukossa. Riippuen etäisyydestä viemärikaivoihin, niin on mahdollista viemärikaivot eivät vedä, joka paikka on vettä täynnä eikä vesi valu sinne, minne se on suunntiteltu valuvaksi.  Jos teillä on kunnan viemäri, niin katsatakaa viemärissä oleva tarkastuskaivo tai
-putki.  Jos se on vettä täynnä, on vika edempänä viemärissä.  Jos tarkastukaivossa vesi lirisee iloisesti  eteen päin on tukos omassa talon viemärissä.

Ensimmäiseksi kuitenkin tilatkaa putkimies viemärikrassin kanssa paikalle.  Hän saa paikat pelaamaan ja voitte jatkaa normaalia elämää.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Vesi nousee viemäristä ylös":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*