Viemäriputkien ikä (Vesi ja viemäröinti)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 11.10.2020 15:24

Kysymys: Viemäriputkien ikä

Vesi ja viemäröinti

Talossani (1-tasoinen) on v.1971 rakennettu Upon muoviputkilla tehty viemäriverkosto. Verkosto kuvattiin 6.10.2020 : ei tukoksia, ei halkeamia, ei tiivistevuotoja. Ohjeistus oli koko verkoston sukitus. Peruste: Upon ensimmäiset muoviputket olivat niin ohuita ja jäykkiä, että vuotovaara nyt 50 vuoden käytön jälkeen on erityisen suuri. Mikä on alan asiantuntijoiden kokemus? 
Mitä haittaa jos maahan hieman vettä vuotaa? Karkeampi tavara kyllä tukkii vuodon. Eri asia jos viemäri hajoaa. [TI-mieskin]
17.10.2020 19:47Kommentoi:*
Vastaus

Aina, kun materiaaleja suunnitellaan määritetään ns. suunniittelu käyttöikä.  Se on aika minkä tuote kestää varmasti käytettynä suunnittelijan määrittämään tarkoitukseen.  Jos viemärit n. 50 vuoden ikäisinä ovat virheettömiä käytössä, niin helposti  ovat vielä 20 vuotta käyttökelpoisia.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Viemäriputkien ikä":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*