Viemäröintinja kymäsilta ja viemärin toteutus hirsitalossa (Vesi ja viemäröinti)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 27.3.2020 21:45

Kysymys: Viemäröintinja kymäsilta ja viemärin toteutus hirsitalossa

Vesi ja viemäröinti

Kyseessä vanhan hirsitalon jossa kylmä kellari. Uusin lattian vasat ja nyt pitisi viemäröinti rakentaa. Haluaisin sen toteutaa niin että viemärit menisivät lattian läpi suoraan ja sitten vaakalinjat vetäisin kellarin katossa tai lattiassa hiekan seassa, on siis hiekkaperäisellä maalla ja kellarissa seisonta korkeus. Jos teen siten että vedän lattiaeristeiden läpi putekt kellariin niin syntyykö tähän kylmäsilta ja miten se ehkäistään ja ennenkaikkea onko se ongelma? Mikä olisi oikeallinen tapa toteuttaa viemäröinti, en haluaisi vetää viemäriä eristeiden seassa koska haluan minimoida vesivahingon. 

Kommentoi:*
Vastaus

Kylmässä tilassa kulkevat viemärit pitää aina eristää ja eristämiseen löytyy valmista kourua villasta tai ”styrox”-tyyppisinä. Kylmäsiltaa, jolla olisi merkitystä, ei esittämälläsi tavalla synny. Jos maa on helposti lapioitavaa hiekkaa, maahan upotus on hyvä vaihtoehto. En tiedä, montako pystyhaaraa olisi tulossa, mutta niiden alapäihin suosittelisin kuitenkin esim puolen metrin matkalle 45 asteen osuutta. Tuo pystysuora osuus voi muuten aiheuttaa ongelmia tuossa kurvissa (viemärijäte erottuu ja voi aiheuttaa tukkeumaa).

Toinen vaihtoehto, eli ripustus kattoon on myös hyvä vaihtoehto. Viemärien kannakointiväleistä saat tietoa paikallisesta putkiliikkeestä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Viemäröintinja kymäsilta ja viemärin toteutus hirsitalossa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*