Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 14.5.2022 19:36

Kysymys: Kattorakenne

Vesikatto

Hei,

Ostin helmikuussa paritaloasunto ja siinä on vaihdettu 1,5 v sitten peltikate. Vanhojen ruoteiden päälle on laitetu uusi divoroll top ru hengittävä aluskate ja sen päälle suora peltikate. Onko se toimiva ratkaisu?
Vanhojen ruoteiden päälle asennettuna on vaara että jää "pussille", jolloin vesi ei pääse valumaan alas. Ainakin korotusrimat pitää laittaa myös alapuolelle. [kvkj]
16.5.2022 9:9Kommentoi:*
Vastaus

Ratkaisu on nykyaikainen ja toimiva.  Kun aluskate on oikeinpäin, pieniä määriä kosteutta voi tiivistyä mentyään aluskatteen läpi katepellin alapintaan, mutta  ei pääse alaspäin,  vaan jää aluskatteen yläpuolelle aluskatteen rakenteen vuoksi.  Kattopeltin alapuoli kestää sen kosteuden, mikä aluskatteen läpi tulee.
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Kattorakenne":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*