Alapohjan korjaus (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 6.4.2019 17:39

Kysymys: Alapohjan korjaus

Ylä-, ala- ja välipohjat

Hei

Kyseessä 1960 -luvun rossipohjainen omakotitalo. Keittiön viemäriputki vuotanut jo jonkinaikaa ja kastellut betonin sekä purut. Nyt purut imuroitu, vaurioituneet tukipuut vaihdettu, mutta suurin osa niskoista jötetty koska olivat mielestämme kunnossa. (kts. Kuvat). Ryömintätilassa myös kosteutta johtuen kosteudesta,ja siitä ettei salaojitusta. Nyt ryömintätilan maapohja karsittu, tasattu. Päälle laitettu suojakangas, tämän päälle tulossa vielä kapillaarikivi. Salaojat kaivoineen myös työn alla. Nyt askarruttaa se että sisätiloissa on vielä jonkin verran hajua. Kellari, kosteus, maanhaju...miksi sitä nyt kuvailisi. Huomattavasti vähentynyt mutta ei kokonaan. Voisiko haju tulla jätetyistä niskoista. Olisiko puu imeny tuoksun niin itseensä. Mikä auttaa? Olisiko otsonoinnista apua? Seinärakenteet ovat kunnossa
Kommentoi:*
Vastaus

Hajua

Kyllä noissa vahingoissa olisi syytä vaihtaa kaikki vaurioituneet/kostuneet rakenteet.
Varsinkin , jos viemäriputki vuotanut.

Tuulettakaa ja pitäkää rakenteita auki mahdollisimman pitkään, niin hajukin varmasti ainakin vähenee.
Jos jäänyt epäkuranttia tavaraa, voi haju jäädä pysyväksi, ellei vaihda kaikkia vaurioituneita rakenteita.
(Tätä voisi verrata hammaslääkärin hampaan paikkaukseen, jos paikan alle jää vähänkin kariesta, se kostautuu myöhemmin varmasti..)
Salaojat alapohjassa ovat ehdottomat, ja jos niistä ei saa purkua maaston korkeuden vuoksi, kannattaa ryömintätilaan asentaa pumppukaivo, joka padotustilanteessa varmasti poistaa perusvedet.
Otsonointia on käytetty esim. jos ruumis on ollut huoneistossa pitkään, mutta niissäkin tapauksissa kaikki vaurioituneet rakenteet on purettu.
Kokeilla toki voi, mutta voi olla turhaa rahan polttamista.
Alkuperäisesti, kerralla kunnolla purettu olisi ollut halvin vaihtoehto kokonaisuuden kannalta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Alapohjan korjaus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*