Alapohjassa vettä (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 12.2.2020 12:11

Kysymys: Alapohjassa vettä

Ylä-, ala- ja välipohjat

V. 85 rakennetun rivitalomme alta löytyi tarkastuksessa rakennusjätettä ja lammikoissa seisovaa vettä. Ontelolaatta oli osin vesimärkä. Alapohjassa oli maakellarin hajua. Ryömintätila aiotaan nyt siivota ja salaojitusta parantaa mutta meitä huolettaa onko kosteus voinut jo vahingoittaa alapohjaa? Voiko ryömintätilassa olla hometta joka myös kulkeutuisi asuntoon? Lapsemme on ollut homekoulussa ja on herkistynyt erittäin allergiseksi. Miten voisimme tutkia sisätiloja? Voiko haju kulkeutua asuntoon?

Kommentoi:*
Vastaus

Betonipinnat kyllä kestävät vettä, mutta ei tietenkään ikuisesti. Veden kestävä betoni kestää satoja  vuosia, mutta se on hieman kalliimpaa, eikä sitä juuri käytetä  ellei suunnitelmat edellytä sitä käytettävä. Jos on johonkin betonikoloon tullut hometta, niin rakenteiden kuivuttua homeetkin kuivuvat, eivätkä lähetä itiöitä enään ilmaan. Jos lapsenne ei ole reakoinut enempää kotona sisälläkään kuin ulkona, ei teillä ole huolta homeesta, joka tulisi alapohjan läpi alatilasta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Alapohjassa vettä":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*