Ampiaisen pesä poistettu välipohjasta (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 8.5.2020 10:2

Kysymys: Ampiaisen pesä poistettu välipohjasta

Ylä-, ala- ja välipohjat

Moi!Viime kesänä suihkutilan kattopaneelin takaa kuului melkoista ampiaisen surinaa ja joskus muutama yksilö harhautui jopa pesuhuoneen puolelle. Syksyllä alkoi pesutilaan tulla vastenmielistä ja ikään kuin märäntyneen hajua.

   Muutama päivä sitten purin pesutilan kattopaneelin pois ja niiden takaa löytyi 65cmx52,5cmx6cm kokoinen hylätty pesä. Siivosin pesän pois ja nyt mietityttääkin se, että miten sisäpuolelta eristän ikkunan yläpuolen, etteivät enää rakentaisi pesää samaan paikkaan.

   Edellinen asukas on sauna- ja pesutilan remontin yhteydessä pursottanut saumausvaahtoa tiivistääkseen ikkunan karmin ja ulkoseinän välisen raon. (Olisin laittanut lisääkin kuvia, mutta nyt sivusto salli laittaa vain kaksi kuvaa.) Viime kesäisten näköhavaintojen perusteella ampiaiset menivät seinä/kattorakenteisiin ulkoverhouslaudan ja ikkunan ulkovuorilaudan välistä.

   Ensimmäisessä kuvassa purettu pois alumiinipaperi ja kattopaneelit. Toinen kuva on lähikuva ikkunan karmista ja kattokoolauksesta. Mitään varsinaista reikää ja yhteyttä ulkoilmaan en vielä onnistunut tuolta löytämään, pitäisi varmaan poistaa tuota vaahtoa nähdäkseen paremmin. Pesuhuone sijaitsee suurimmilta osin maan alla, eli ulkoikkuna on melko matala. Rintamamiestalo kyseessä ja rakennusvuosi 1948.

Jos suinkin voitte antaa hyviä ohjeita, olisin niistä todella kiitollinen.Terveisin: Marko KanninenPimennä huone kirkkaalla päivänvalolla niin näet missä reikä tai reikiä koska valo tulee millinkin raosta. Tai uusi uretaani ikkunan ympäriltä jos valo ei osaa sisälle. Tietenkin katon ja ulkoseinän liittymä myös pitää tarkastaa. [TI-mieskin]
8.5.2020 21:57Kommentoi:*
Vastaus

 

Onpas aikamoinen luonnon teelmys! Kyllä ainoa keino edetä on avata rakenteita molemmin puolin ja etsiä reikää tai reikiä. Muutaman millin raosta nuo näyttävät sujahtavan, että tarkkana täytyy olla. Nyt täältä ei kyllä löydy enempää apua ongelmaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Ampiaisen pesä poistettu välipohjasta":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*