Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 19.10.2020 14:46

Kysymys: Betonilattian hionta kiiltäväksi

Ylä-, ala- ja välipohjat

Hei, 

Meillä omakotitalon kellarissa (remonttikohde) valettu uusi lattia n. kuukausi sitten (koko alapohja uusittu). Lattia on valettu maakosteasta betonista ja valussa on lattialämmitysputket. Maltillinen lattialämmitys aloitettiin n. viikko sitten. Pintakosteusmittarilla (mallia biltema) näyttää suhteellinen kosteus olevan nyt noin 65 lattiassa. Tilan ilmankuivain on ollut päällä noin viikon ja huonetilan kosteus n. 53 tällä ketkellä.kysymys:

voiko tuon maakostealla betonilla valetun maanvaraisen lattian hioa melko kiiltäväksi eli onkohan betonilaatu siihen sopivaa, vai pitäisikö joku lattiamassa vielä laittaa ennen hiontaa?

”Hengittääkö” betonilattia edelleen, jos sen hioo kiiltäväksi? 

 

Kommentoi:*
Vastaus

Maakostea betoni on työmaa olosuhteissa vaikea valaa ja tiivistää niin, että se hiomalla olisi tiivis, kiiltävä pinta, varsinkaan jos ennakkoon ei ole sovittu tekijän kanssa tästä lisävaatimuksesta. Betoni sinänsä ei kaipaa mitään "henkitystä" vaikka se hiottaisiinkin.  Kiiltävä pinta on tehtävä loppujen lopuksi pintakäsittelyllä.  
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Betonilattian hionta kiiltäväksi":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*