Betonilattian pinnoitus hengittäväksi (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 26.4.2020 18:43

Kysymys: Betonilattian pinnoitus hengittäväksi

Ylä-, ala- ja välipohjat

Taloni on vm 62, jossa alakerta tehty betonivaluna ja puoliksi maan sisällä. Aiemman asukkaan tekemässä vaatehuoneessa oli alapohjan betonilattian päällä muovimatto, jonka kuntotarkastaja määräsi poistamaan mahdollisimman pian, ettei aiheuta kosteusongelmaa ja vaihtamaan tilalle "hengittävämmän" lattiapinnan. 

Seinät ovat betonia, yksi seinistä maata vasten, eikä ole eristetty ulkopuolelta. Ulkoseinällä on vesikiertoinen patteri sekä hormi poistoilmaa varten. Muovimaton poiston jälkeen ilma raikastui huomattavasti.

Tilaa käytetään kausivaatteiden ja mattojen yms säillytykseen. Haluan pinnottaa/sävyttää betonlattian.

Onko olemassa maalia, joka toimisi tällaisessa tilassa? Onko betonissa riskejä sellaisenaan vai vaatisiko jonkin sitovan käsittelyn? Lattiassa on pieni halkeama, muuten ehjä ja siisti ja myös täysin kuiva. Alakerta on noin 80m2 ja muissa tiloissa lattiassa laattaa sekä laminaattia.

Kommentoi:*
Vastaus

Yksinkertaisin ratkaisu olisi maalata tuo lattia vesiohenteisella lattiamaalilla ohjeiden mukaisesti kahteen kertaan. Toimenpide on helppo ja mikäli ratkaisu se ei toimi, se yleensä paljastaa itse itsensä, eli maali hilseilee irti ja on siten myös poistettavissa. 
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Betonilattian pinnoitus hengittäväksi":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*