Haju (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 18.2.2020 20:22

Kysymys: Haju

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kaapissa jossa on vesi jakotukki. Kaapista tulee tunkkaista hajua voiko tämä tulla rossipohjasta? Homekoiraa käytetty ja merkkaa vain tukin lähdöt ei muuta. Kannattaako alkaa lattioita purkamaan vai mistä järkevin aloittaa

Kommentoi:*
Vastaus

Ilman tutkimusta ja perusteellista selvitystä ei kannata aloittaa purkutöitä. Haju voi tulla esimerkiksi vesiputkien suojaputkista, jos ne loppuvat vapaasti ennen jakotukkia. Jos näin on, niin tuki kaikki putken ja suojaputken välit vaikka sinitarralla huolellisesti ja anna tilanteen tasaantua yön tai kaksi. Jos haju ei ole häipynyt, niin putket ei ole syy hajuun, sitten tukit suojaputkien lattian väliset kulmat ja taas pari yötä nukutaan ja arvioidaan tilanne.  Näin edetään kunnes haju saadaan kiinni. Kun hajun lähde löydetään puretaan tarpeetomat tukkimiset, kuten suojaputkien ja putken välit sekä suunnitellaan miten korjataan löydetty vuoto.  Myös kaapin alatäytteet kannattaa ottaa pois ja tutkia kaapin alusta.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Haju":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*