Homeremontti, lattiarakenteen muutos (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 24.3.2019 9:34

Kysymys: Homeremontti, lattiarakenteen muutos

Ylä-, ala- ja välipohjat

Meillä tulossa iso homeremontti. Nykyinen rakenne valesokkeli ja maanvarainen puukorotettu lattia, kummatkin riskirakenteet ovat vaurioituneet. Lämmitysmuoto nykyisin ilmalämmitys, mikä tarkoitus muuttaa vesikiertoiseksi lattialämmitykseksi samalla. Tällä hetkellä korjaussuunnitelmissa olisi valesokkelikengitys termomenelmällä tai harkolla, riippuen kumpaan päädymme ja lattia korvattaisiin kaksoisbetonilaatalla, vaihtoehtona joko jättää vanha laatta ja ottaa riski että epäpuhtauksia jää tai uusia sekin kokonaan. Todennäköisesti uusimme kokonaan. Kysymys on lähinnä, että onko tämä järkevin korjaustapa? Onko kaksoisbetonilaatalle muuta vaihtoehtoa? Ilmeisesti sekin riskirakenne, mutta nykyaikaisesti toteutettuna eli ilman villaa ei samalla tavalla? Ilmeisesti olisi vaihtoehto tehdä uusi puukorotettu lattiarakenne lisäeristyksillä, mutta se on ilmeisesti kalliimpi ja eikö sekin ole edelleen riskirakenne?Lisäksi mietityttää vanhojen villojen jättäminen yläosaan, vaikka ne eivät ole vaurioituneet, vaan villat vaihdettaisiin korjaussuunnitelman mukaan vain alaosasta. Höyrynsulku uusitaan kuitenkin kokonaan.

 
Kysymyksiä: 2 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Korjaussuunnitelman laatijan pitää olla kosteus- ja mikrobovaurioiden korjauksen hallitseva suunnittelija, sillä korjaustyö voi epäonnistua ja ollaan kalliiden korjaustöiden jälkeen lähtöpisteessä. Nykyiset rakenteet pitää tutkia, otattaa laajalta alalta näytteet ja tutkituttaa ne hyväksytyssä laboratoriossa ja vasta näytteiden analysointitulosten perusteella tehdä korjaussuunnitelma rakenteisiin. Mitään aprikointia jonkin rakenteen korjaamisesta tai paikalleen jättämisestä ei pidä tehdä, vaan kaikki purku- ja korjaustyö pitää perustua rakenteista otettujen näytteiden analysointituloksiin.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Homeremontti, lattiarakenteen muutos ":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*