Kesämökin yläpohjan eristys (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 25.3.2019 14:52

Kysymys: Kesämökin yläpohjan eristys

Ylä-, ala- ja välipohjat

Kesämökkimme on rakennettu 1988. Yläpohjan rakenne alhaalta ylöspäin on seuraava: sisäverhouspaneeli, 10 cm mineraalivilla (kivi/lasi), tervapaperi, huopakaton laudoitus, huopakatto. Eriste oli paikoitellen kiinni vesikatossa. Kattovasojen korkeus on 175mm. Nyt laitettu kattovasojen kylkeen rimoitus ja tähän tuulensuojalevyt. Rako 55-60mm. Ylös teimme seinään reiän, tuulensuojalevyn yläpuolelle.

Mineraalivillaa mahtui takaisin sama 100mm, seinien vahvuus 100mm höylähirsi ja ikkunat on kaksinkertaiset. Mökillä pääsääntöisesti tarkoitus viettää aikaa huhti-marraskuun välisenä aikana, tilapäisesti olosuhteiden salliessa ehkä muulloinkin. 

Minkäälainen ilmansulku/höyrynsulku pitää laittaa? Ehdotettu on tervap/ ilmansulkup. / muovia. Onko tarpeellista jättää uuden paneelin taakse ilmarako, kuten saunoissa? 

Kommentoi:*
Vastaus

Tervapaperi on riittävä ja uuden panelin alle jätä ilmarako, sillä pitkän kokemuksen omaavat paneleiden myyjätkin muistuttavat siitä.
Koska mökki on pääosin käytössä kesäisin, niin muovikalvoa höyrynsulkuna ei tarvita.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Kesämökin yläpohjan eristys":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*