Lämpimän kellarin ja 1.kerroksen välisen välipohjan rakenne rintamamiestalossa (rv. 1949) (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 25.7.2018 18:43

Kysymys: Lämpimän kellarin ja 1.kerroksen välisen välipohjan rakenne rintamamiestalossa (rv. 1949)

Ylä-, ala- ja välipohjat

1.kerroksen lattian uusinta. Vanhan lautalattia päällä oli muovimatto. Lautoja kantavat niskat on tuettu välipohjassa oleviin betonipalkkeihin ja palkkien välissä betoniholvin päällä makaavaan lankkuun. Sahanpuru hyväkuntoista. Pari betoniholvia vasten olevista lankuista pehmentynyt. Syy epäselvä. Betoniholvissa lohkeillut pinnoite. Epäselvää onko bitumia, kivihiilitervaa, pikeä? Haju ei voimakas. Aine työlästä poistaa. Voisikohan päälle sivellä bitumia?

Ajatus laittaa sahanpuru takaisin, eli betoniholvin päälle 5cm lecasoraa, sitten suodatinkangas, sahanpuru, ilmansulkupaperi, lattialastulevy uusiin niskoihin ja päälle vinyylikorkki. Niskat vastaavasti kuin vanhat mutta betoniholvia vasten olevan lankun alle sokkelikaista. Vinyylikorkki hengittämättömänä kosteusriski?
Kommentoi:*
Vastaus
Pehmenneet lankut johtuvat, jos ei vesivuotoja ole tiedossa, todennäköisesti rakennusaikaisesta kosteudesta.  Kannattaa vaihtaa uusiin kuiviin puihin, kuten oli aikomukskin.

Poista epäilytt&a...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Lämpimän kellarin ja 1.kerroksen välisen välipohjan rakenne rintamamiestalossa (rv. 1949)":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*