Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 22.11.2020 17:11

Kysymys: Lattialla haisee

Ylä-, ala- ja välipohjat

Meillä on vanha rossipohjainen hirsirunkoinen omakotitalo, jonka yhden huoneen lattiasta alkanut tulla pahaa hajua. Haju ollut nyt noin kuukauden ja tuntuu tulevan parketin läpi. Olemme asuneet täällä jo 20 vuotta ja samainen haju oli noin 1,5 vuotta sitten, mutta hävisi kokonaan itsekseen. Talon alla en näyttäisi olevan esim kuolleita eläimiä tms. ja maa on kuivaa alla. Mistä tätä pitäisi lähteä selvittämään?

Kommentoi:*
Vastaus

Todennäköisin syy hajuongelmaan on jonkin jyrsijän menehtyminen rossipohjan eristeisiin, aiheuttaen ikävän hajuhaitan hajotessaan. Syynä saattaa olla, jos alueella on suoritettu rottien ja hiirien myrkytystä, ja kuolevat eläimet ovat hakeutuneet suojaan lattiarakenteisiin.
Mielestäni muuta todennäköistä vaihtoehtoa ei ole koska kerroit, että alapohja on silmämääräisesti tarkastettuna kuiva.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Lattialla haisee":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*