Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 18.1.2021 8:12

Kysymys: Maanvastaiselle laatalle puukoolatun lattian korjausmahdollisuudet

Ylä-, ala- ja välipohjat

Maanvastaiselle laatalle puukorotettu (tuulettuvaksi aikanaan suunnitteltu) lattia puretaan, mutta mitä tilalle? 200mm betonilaatan alla on EPS-levy, päällä huopa, ilmatila n.100mm, koolaukset lasivilloineen muoveineen..tullut käyttöikänsä päähän. Väliseiniä ei lähde laatan päältä.Mikä rakenne vanhan laatan päälle, kaksoislaatta vai puukorotettu? Mikäli kaksoislaatta niin eristeeksi EPS vai XPS? 

 

Kommentoi:*
Vastaus

Kaksoislaatta siksi, jos tulee vastaan tilan käyttötarkoituksen muutos, niin tilan lattia ei ole esteenä.  Eristeenä EPS 120 vahvuus100 mm.  Betoniksi
kuitubetoni.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Maanvastaiselle laatalle puukoolatun lattian korjausmahdollisuudet":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*