Miten lattia kannattaa korottaa (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 23.4.2020 11:41

Kysymys: Miten lattia kannattaa korottaa

Ylä-, ala- ja välipohjat

Moi, Olemme uusimassa eteisen lattian kun nykyisen kunto on niin huono. Vanhassa lattiassa on seuraavanlainen rakenne: koolaus, lastulevy 19mm, 15mm parketti. Jotta listoja ei tarvitsisi lähteä sahailemaan pitäisi uutta lattiaa korottaa 6mm koska uusi rakenne olisi lastulevy 22mm ja askeleriste 2mm vinyylilaatta 4mm. Mikä olisi paras tapa tehdä korotus kun päällekkäisiä levykerroksia ei kannata lisätä ja 22mm lastulevyt on jo hommattu. Voisiko koolauksen päälle vetää 6,5mm vaneria liuskoina.?

Kommentoi:*
Vastaus

Tuo ”millintarkka” sovittaminen tahtoo toimia remonttihommissa useimmiten huonosti. Yleensä lattian uusiminen aiheuttaa lopulta myös tarpeen seinienkin pintaremontille ja silloin tuo 6 mm häviää kokonaan. Tietysti myös kynnykset ja niiden liittyminen lattiarakenteeseen vaikuttaa ratkaisuihin. Tietenkin voitte toimia ehdottamallasi tavalla, eli koolausta voi korottaa vanerilla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Miten lattia kannattaa korottaa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*