Ontelolaatan alapinnan eristäminen (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 25.2.2020 12:51

Kysymys: Ontelolaatan alapinnan eristäminen

Ylä-, ala- ja välipohjat

Hei,Rakenteilla olevan talon alapohja toteutetaan ontelolaatoilla, joiden päälle tulee 175 mm EPS-levyä ja lattivalu. Voiko lämmöneristystä lisätä kosteusteknisesti turvallisesti siten, että alapohjan alapinta eristetään myös esimerkiksi 75 mm EPS-levyllä? Vai pitäisikö alapinnassa ehdottomasti käyttää jotain muuta eristemateriaalia? Jos alapinta eristetään kauttaaltaan vai yhdellä EPS-kerroksella, niin pitäisikö eristekerros saada tällöin täysin tiiviiksie esim. PU-vaahdolla? Tuulettuvan alapohjan seinät on tarkoitus eristää 50 mm EPS-levyllä. Maanpintaa ei ole eristetty muutoin kuin sepelikerroksella.

Kommentoi:*
Vastaus

Ontelaatojen eristys on alatilassa hankalaa korkeuden puutteen vuoksi.  Tehtaalta voit ostaa  ontelolaattoja, joihin on liimattu eristeeet valmiiksi.  
Mitä lämpimämpää on alatilassa, niin sen enemmän alatilan ilmassa on kosteutta.  Tämän vuosi alatilasta kannattaa viedä tuuletusputki vesikatolle ja tuloilma tulee normaaleista sokkelin kissanluukuista. Sokkelin ulkopuolelle on kuitenkin laitettava patolevy ja routaeriste vaakaan.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Ontelolaatan alapinnan eristäminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jos kuitenkin EPS-levyt on valmiina tuulettuvassa tilassa ennen ontelolaattojen asennusta ja valua, niin onko kosteusteknisesti mitään ongelmaa, jos EPS-levyt kiinnittää myös ontelolaatan alapintaan esim. eristelevyjen liimaamiseen tarkoitetulla liimalla tai mekaanisilla kiinnikkeillä koko alapinnan alueelle? Vai pitäisikö käyttää jotain muuta eristettä kuin EPS? [J11288491313]
26.2.2020 15:5Kommentoi:*