Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 4.4.2021 18:50

Kysymys: Paras ääntä eristävä lattiamateriaali

Ylä-, ala- ja välipohjat

Hei. Asumme v-65 rakennetussa pienehkössä kerrostalossa. Talo on aikoinaan rakennettu laadukkaasti, esim ulko- ja sisäseinät ovat suurimmaksi osaksi muurattu.Talon äänieristys on ollut mielestämme hyvä. Ongelmaksi on kuitenkin noussut yläpuolellamme asuvan 3 v lapsen juoksuäänien ja hyppelyn voimakas kuuluminen, askelten kumina huoneistoomme. Aikuisten askellukset eivätkä muut äänet kuulu. Ko asunnossa on alkuperäinen, betonilattiaan liimattu, kulunut sormi/ sauvaparketti. Lattiaremontti on tulossa. Mikä olisi paras lattiamateriaali vaimentamaan ääntä alapuolelle? Onko esim Haro tritty silent ct laminaatti lupauksensa veroinen ( maailman hiljaisin laminaatti) ja sopisiko asennettavaksi vanhan parketin päälle? 

Kommentoi:*
Vastaus

Hei
 
Pahoittelen vastauksen viipymistä. Meillä on ollut sähköpostipalvelimella pieniä haasteita ja siksi olen vasta nyt päässyt vastausten pariin.
 
Askeläänen etenemiseen on yleensä helpoin tapa vaikuttaa ”katkaisemalla” äänen kulun mahdollistama rakenne. Käytännössä tämä tarkoittaa ”kelluvaa” rakennetta, joka saadaan aikaan askeläänieristyshuovalla tai vastaavalla esim. lautaparketin, laminaatin tai vinyylilankun alla.
 
Tapauksessanne suunnittelemanne ratkaisu parantanee jonkin verran eristystä, mutta ”maailman hiljaisin” termillä markkinoitu tuote ei kaikilta osin varmaan annettua myyntilupausta täytä. Ts. laminaatit ovat kuitenkin ohuita ja samantyyppisiä rakenteiltaan, eli erot ovat häviävän pieniä, ainakin jos puhutaan alapuoliseen huoneistoon kantautuvan äänen määrästä.
 
Erityisen tärkeää remontin yhteydessä on varmistaa, että betonilaatan läpi menevät reiät, esim. patteriputket on eristetty huolella, eli kittaukset ja tiivistykset niiltä osin kuntoon.
 
Asiaa ette varsinaisesti kysynyt, mutta onko todellakin tarpeen ”hylätä” nykyinen sauvaparketti, vai voisiko sen vielä kunnostaa? Lattiana se on kuitenkin erinomainen verrattuna näihin ”kevytratkaisuihin”.
 
Mikäli nykyinen parketti jätetään, joka sinällään on hyvä ratkaisu, tahtoo haasteita tulla sitten ovien kynnysten, listoitusten, keittiökalusteiden ja ovien käyntivarojen osalta, eli nämä on myös hyvä käydä läpi ennen lopullista päätöstä.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Paras ääntä eristävä lattiamateriaali":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*