Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 16.5.2022 23:56

Kysymys: Peltikaton laudat mustuneita

Ylä-, ala- ja välipohjat

Ostin vasta 1-kerroksinen ok-talo ja huomasin välikatolla peltikaton alla toisen puolen lautojen olevan mustineita, osa vähän ja osa enemmän. Onko tuo paha ja voiko sen poistaa / käsitellä jollain aineella? Pari pientä tuuletusaukkoa on 1:ssä päädyssä. Ja yksi tuuletusputki näkyy päästävän vettä sateella saumasta läpi. Mitä massaa kannattaa käyttää tuollaiseen? Kuvien mukaan kattorakenteesta puuttuu aluskate? [Vieteri]
20.5.2022 8:23Kommentoi:*
Vastaus

Jos vuotava putki on viemärin tuuletus putki nimikkellä  " Butuulimassa "pitäis rautakaupasta löytyä kaikenalaiseen tiivistämiseen.  Aineen ohjeita on tietenkin noudatettava.  Kitti ei kuivu koskaan, mutta ajan myötä se muodostaa selvän pinnan. 

Latoja ei kannata puhdistaa.  Katon  alle on saatava lisää tuuletusta, niin mustat  pintahomeen alut lähtevät itsestään laudoista.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Peltikaton laudat mustuneita":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*