Rintamamiestalon välipohjan rakenne (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 27.1.2020 17:27

Kysymys: Rintamamiestalon välipohjan rakenne

Ylä-, ala- ja välipohjat

Hei,Olemme muun remontin yhteydessä avanneet rintamamiestalon (rak. 1952) kuistin. Kuisti on ollut kylmä ja seinät olivat ilman eristeitä, nyt tarkoitus eristää myös seinät puukuitulevyillä. Kuistin alla on kylmä kellari.Kysymys koskee kuistin lattiaa. Alkuperäinen rakenne oli: laudat, ilmansulkupaperi, puru, (lattianiskat), betoniholvin päällä ja palkissa bitumisively. Bitumissa oli kreosoottia ja se on hiottu pois. Millainen rakenne nyt kannattaisi tehdä? Pitääkö bitumisively korvata jollain? Eristeeksi tulossa puukuitulevyjä (Hunton). 

Kommentoi:*
Vastaus

Varmista, että kellari tuulettuu. Jos ei kellarissa ole tuuletusta, niin asenna oven ylä- ja alaosaan säädettävät lautasventtilit.  Puhdista betonilaatta roskista, asenna 2-kertinen pikipaperi betonin päälläasenna lattian koolaus. Kiilaa puut irti papereista kosteutta kestävällä ja lahoamattomalla kiilalla oikeaan korkeuteen. Täytä tila Hunton-eristeellä. Katso, että seinän vierut tulevat tiiviisti päin kuistin lattiaa.  Eristeen päälle voit asentaa ilmansulkupaperin estämään eristepölyn pääsyä huoneilmaan,  Asenna kuistin lattia.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Rintamamiestalon välipohjan rakenne":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*