Rossipohjan turvallisen ilmankosteuden raja-arvot? Suositeltava tuuletus/kuivattaminen? (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 14.4.2019 13:1

Kysymys: Rossipohjan turvallisen ilmankosteuden raja-arvot? Suositeltava tuuletus/kuivattaminen?

Ylä-, ala- ja välipohjat

Mitkä ovat tuulettuvan alapohjan (rossipohja) turvallisen ilmankosteuden raja-arvot?

Lyhyt ja pidempi aikainen kosteusrasitus?Kun rossipohjan alataso on reilusti ulkouolella olevan maanpinnan alapuolella, saadaanko pelkillä tuuletusaukoilla riittävä ilmanvaihto?

Vai onko koneellinen tuuletus - olosuhdevahti, tai ilmankuivain esim. Velcon systeemi - suositeltavampi?

Mikä olisi paras vaihtoehto? Kuivaimen vuosittainen ylläpitokustannus verrattuna olosuhdevahtiin?

Kommentoi:*
Vastaus

Tuuletusaukoilla saadaan riittävä korvausilma, mutta ne vaativat lisäksi 2 kpl poistokanav1a 125 mm keskelle taloa sopivaan kohtaan vesikatolle johdettuna.  Ullakolla voi putkia kääntää lähemmäs harjaa.  Jos rossipohja on puurakenteinen ei kosteus saa nousta kui 75-80% hetkittäin muuten 50-60% jatkuvana.  Kun painovoimainen alkaaa pelittään, niin siihen ei tule sähkövikaa eikä käyttökustannuksia.  Alapohjan  alle on oltava helppo pääsy ja siellä on käytävä aluksi kuukausittain katsastamassa alapohjan pinnan kunto. myhemmin riittää keväisin kerran vuodessa.  Muutoksiin on reakoitava heti muuttamaklla virtauksien suuntaa ja määrää ohjureilla.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Rossipohjan turvallisen ilmankosteuden raja-arvot? Suositeltava tuuletus/kuivattaminen?":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*