Sisäkaton oikaisu (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 18.2.2020 13:30

Kysymys: Sisäkaton oikaisu

Ylä-, ala- ja välipohjat

Aiemmin tasakattoinen mökki on muutettu harjakatoksi poistamatta vanhaa kattoa. Ehkä tuon tai puun luonnollisen taipumisen vuoksi sisäkaton runko on notkahtanut huoneen keskeltä muutamia senttejä alaspäin.Millä tavalla sisäkaton niskoja pitäisi sisältäkäsin nostaa ylemmäs ja kuinka ne tuetaan oikaisun yhteydessä, jotta notko saadaan pois ja niskat suoraan? Vanhaa välikattoa ei ole nyt tarkoitus purkaa. 

Kommentoi:*
Vastaus

Helpoksi tavaksi on yleistynyt  molempiin suuntiin säädettävien karmiruuvi- tyyppisten ruuvien käyttö. Tärkeää on tietenkin uuden koolauksen suorassa olemisen lisäksi, että uusi katto tulee vaakasuoraan. Tarkasta koolaukset myös vatupassilla.  Jos sinulla on oikeanlaiset ruuvit, niin koolauksen jälkisäätö on nopeaa ja helppoa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Sisäkaton oikaisu":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*