Tuulikaapissa pistävä/kemiallinen haju (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 26.7.2018 0:6

Kysymys: Tuulikaapissa pistävä/kemiallinen haju

Ylä-, ala- ja välipohjat

Huomasimme 2010 valmistuneessa kastelli-talossa jonkin aikaa sitten tuulikaapissa pistävän/kemiallisen hajun. Haju ei ollut maakellarimainen eikä makea. Lopulta hajun lähteeksi selvisi tuulikaapissa oleva sähkökaappi. Tuulikaapissa on myös atk- ja antennikaapeloinnille oma kaappinsa josta tätä samaa hajua tuli, mutta huomattavasti miedompana. Kaapit sijaitsevat väliseinällä, jonka toisella puolella on wc. Muissa huoneissa tätä  hajua ei huomattu.Lopulta avasimme tämän väliseinän tuulikaapin puolelta. Wc:n puoleiset kipsilevyt jätettiin vielä paikoilleen. Kaikki rakenteet ovat olivat kuivia, eikä mitään tummentumia taikka mitään muutakaan homeeseen viittaavaan ei ole löytynyt. Ainut oli, että väliseinässä äänieristeenä olleet villat haisivat tälle samalla hajulle. Nämä villat on nyt poistettu, mutta haju on edelleen olemassa. Jopa nyt voimakkaampana kun seinä on avattu. Vaikuttaisi siltä, että tämä sama haju olisi tarttunut myös väliseinän kipsilevyihin. Kaapelointeja varten väliseinään sisälle tuli avonaisia sähköputkia. Villojen poiston yhteydessä laitoin näiden putkien päihin sähkömiehen kittiä.Onko tässä voinnut käydä niin, että kun tuulikaapissa on myös poistoilmaventtiili, että siellä on alipaineesta johtuen tullut korvausilmaa näiden avonaisten putkien kautta. Osa näistä sähköputkista johtaa toisiin huoneisiin, mutta putkia menee myös lattialaatan alle josta esim. tulee sähkönsyöttökaapeli, sekä sitten on tyhjiä putkia myöhempiä laajennustarpeita silmällä pitäen. Onko näistä putkista voinut kulkeutua pölyä tai hajua, joka on sitten ajan myötä tarttunut villoihin? Saako tätä hajua mitenkään pois muuten kuin vaihtamalla kaikki kipsilevyt uusiin sekä samalla myös villat. Ja onko tätä syytä tutkia vielä tarkemmin, että voiko hajua tulla kuitenkin jostain muualta vielä?

Kommentoi:*
Vastaus
Olen melko varma, hajun lähde talossanne käytetty mineraalivilla. Ottakaa yhteyttä Kastelliin. Vika kuuluu 10-vuotistakuun piiriin.  Se on tyypillinen "piilevä vika".  Mineraalivillan valm...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Tuulikaapissa pistävä/kemiallinen haju":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*