Villat kiinni aluskatteessa (Ylä-, ala- ja välipohjat)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 17.2.2020 6:57

Kysymys: Villat kiinni aluskatteessa

Ylä-, ala- ja välipohjat

1980luvun Aumakatto jossa betonitiilikate ja aluskate. Tiilikatteen alla ei tuuletusrimoja. Eristyksenä yläpohjassa 300mm mineraalivillaa. Kuten kuvista näkyy on aluskate asennettu suoraan kattotuoleihin ja osittain laidoilla räystäällä on villat kiinni lankkua vasten ja aluskatteen alle ei jää oikeestaan minkäänlaista ilmarakoa. Muutaman kattotuolin välistä nämä laudat on edelliset omistajat poistaneet sekä villaa sahattu viistosti pois tieltä jotta ilma kiertää räystäslaudoituksen kautta yläpohjaan mutta mielestäni tämä ei riitä. En ymmärrä mikä funktio näillä laudanpalasilla tuossa kattotuolien välissä on,onko lie yritetty estää itse villan kosketus aluskatteeseen. Mitään fataalia vahinkoa tuosta ei ole viellä aiheutunut joten olisiko syytä poistaa nuo kaikki lankut ja osittain villaa samaan tyyliin jotta saisi ilman paremmin jatkossa liikkumaan? Kahden harjatuuletinputken asennuskin on käynnyt mielessä.
Kommentoi:*
Vastaus

Aluskate näyttää olevan aivan oikein.  Mustasta aluskatteesta ei tosin näe altapäin , kuinka paljon se on limitetty.  Tuuliohjaimet puuttuu. Tällaisessa tapauksessa ne olisivat hyvät.  Tuuliohjaimilla saataisin varmistettua tuuletuksen tasalaatuinen toimivuus, oli millainen tuuli ulkona  hyvänsä. Jos vielä teet harjasta tuulettvan, ei yläpohjaan juuri jää murehdittavaa,
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Villat kiinni aluskatteessa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*