• Etusivu
  • Isännöitsijä

Paljonko hyvä juristi maksaa?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Jurinet Oy
Julkaistu 01.09.2014Päivitetty 30.05.2016
20149_40755.jpg

Asianajajan palveluita pidetään kalliina. Toimitusjohtaja OTM Markus Talvio JuriNet Oy:stä on eri mieltä. Yhtä lailla kuten hyvän erikoislääkärinkin palkkio on suurempi kuin terveyskeskuslääkärin palkkio, myös juristien palkkioissa on eroja, laatu maksaa. Loppujen lopuksi suurimman osan ainakin meidän päämiesten palkkiosta maksaa joku muu kuin asiakas itse. Miten tämä on mahdollista, eikö hyvä juristi olekaan kallis?

Ensinnäkin, hyvä juristi yleensä voittaa juttunsa. Tällöin vastapuoli puolestaan yleensä velvoitetaan tuomioistuimessa maksamaan meidän päämiehen oikeudenkäyntikulut kokonaan tai ainakin suurelta osin, Talvio selvittää.

Toiseksi, valtion ylläpitämä oikeusapujärjestelmä korvaa pienempituloisten henkilöiden oikeudenkäyntikuluja hyvin monenlaisissa rikos- ja riita-asioissa. Keskituloiset puolestaan voivat saada oikeusapua omavastuulla vähennettynä. JuriNet toimistot tarjoavat samoja palveluja kuin kaupunkien oikeusaputoimistot niin, että valtio korvaa suoraan meille asiakkaan käyttämän juristin palkkion, kertoo Talvio. Toimistoistamme voi saada yksityisen avustajan hyvin nopeasti jos ei halua mennä oikeusaputoimistoon tai jos oikeusaputoimisto ei ehdi auttamaan.

Kolmanneksi, suurimmalla osalla suomalaisista (myös yrityksillä) on ns. Oikeusturvavakuutus. Se kattaa juristin palkkiosta yleensä 85%. Yksityishenkilöllä oikeusturvavakuutus on usein osa kotivakuutusta tai autovakuutusta. Oikeusturvavakuutus sisältyy usein myös maatilavakuutuksiin, sekä yrittäjien ja pienten yritysten vahinkovakuutukseen. Oikeusturvavakuutus voi olla myös erillisenä vakuutuksena yritystoiminnassa, sekä esimerkiksi ammattiliittojen jäsenilleen ottamissa vakuutuksissa. Lähes poikkeuksetta kaikissa rakentamiseen ja asumiseen liittyvissä riita-asioissa asiakkaillamme on oikeusturvavakuutus, joka kattaa asiakkaiden kustannuksia, kertoo Talvio.

Kannattaa tiedostaa, että oikeusturvavakuutus on yleensä voimassa vakuutuksenottajan ja kaikkien muidenkin hänen kanssaan samassa taloudessa vakinaisesti asuvien hyväksi. Jos asiakkaallamme on oikeusturvavakuutus, JuriNet toimistot hakevat asiakkaidensa puolesta oikeusturvapäätökset vakuutusyhtiöistä.

Tiesitkö, että valtion maksamaa oikeusapua on mahdollista saada myös oikeusturvavakuutuksen omavastuuosuuteen? Tällöin juristin käyttäminen ei maksa itselle mitään.

JuriNetin toimistoissa hinnoittelu on hyvin avointa ja läpinäkyvää. Asiakas tietää aina, paljonko juristin käyttäminen maksaa. Lisäksi JuriNet toimistot tarjoavat aina 15 min maksuttoman alkuneuvottelun sitoumuksetta. Asiakas voi tulla käymään ja kertomaan asiansa, sitten yhdessä katsomme onko hänellä oikeasti tarvetta meidän palvelulle vai pärjääkö hän neuvoillamme itse eteenpäin.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Jurinet Oy
Isännöitsijä
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

17_P_31033.jpg
AS. Oy laki uudistuu heinäkuussa
Heinäkuun 1. päivänä tuli voimaan uusi asunto-osakeyhtiölaki. Ennalta uuden lain tiimoilta paljon puhuttaneita aiheita ovat mm. PTS-suunnitelmat, hallituksen vastuu sekä muutostöiden ilmoitusvelvollisuus.Yleistä:Asunto-osakeyhtiöihin sovelletaan uutta asunto-osakeyhtiölakia 1.7. 2010 alkaen.Asunto-osakeyhtiön osakepääoman tulee olla vähintään 2.500 €, joka on jaettava osakkeisiin. Osakkeella ei tarvitse olla nimellisarvoa, mutta se voidaan kuitenkin määrätä yhtiöjärjestyksessä.Tietyn huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet kuuluvat samaan osakeryhmään. Ellei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin, ovat osakkeet vapaasti ja ilman rajoituksia luovutettavissa edelleen.Osakkaat eivät ole henkilökohtaisesti vastuussa asunto-osakeyhtiön velvoitteista. Osakas on kuitenkin velvollinen maksamaan yhtiölle yhtiövastiketta, jonka määräämisperusteet on merkittävä yhtiöjärjestykseen.Uuden asunto-osakeyhtiölain voimaanpanosta on annettu erillinen laki. Sen 1 §:n mukaan pääsääntönä on, että uutta lakia sovelletaan myös ennen 1.7.2010 perustettuun asunto-osakeyhtiöön. Samalla on kumottu 17.5.1991 annettu asunto-osakeyhtiölaki (809/1991) siihen myöhemmin tehtyine muutoksineen.Lue lisää laki uudistuksista...Markku Asmala asianajaja, Pori Asianajotoimisto Asmala Härmäläinen Santavuo Oy www.ahslaki.fi
20107_22496.jpg
Uusi asunto-osakeyhtiölaki voimaan
Uuden asunto-osakeyhtiölain voimaanpanosta on annettu erillinen laki. Sen 1 §:n mukaan pääsääntönä on, että uutta lakia sovelletaan myös ennen voimaantuloa (1.7.2010) perustettuun asunto-osakeyhtiöön. Samalla on kumottu 17.5.1991 annettu asunto-osakeyhtiölaki (809/1991), siihen myöhemmin tehtyine muutoksineen.Lue lisää lakiuudistuksista...
20111_24136.jpg
Lue kuukauden kysymys!
Omataloyhtiö.fi:stä löytyvän Kysy niin vastaamme -palstan avulla saat apua taloyhtiön vastuu- ja lakikysymyksiin. Huiman suosion saavuttaneelle palstalle on esitetty jo yli 325 kysymystä ja olemme nyt poimineet mielestämme kuluneen kuukauden kiinnostavimman kysymyksen.Siirry Kysy niin vastaamme palstalle...
201711_50934.jpg
LVI-suunnittelija: Vastaa kyselyyn ja voita illallislahjakortti!
Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa LVI-suunnittelijoiden tarpeita ja työhön liittyviä haasteita suunnittelun ja loppukäyttäjän asuinmukavuuden näkökulmasta. Tietoja käytetään apuna uusien yhteistyömallien ja palvelujen kehittämiseen.
asbestipitoinen kattolevy sekä rakennuspiirustus
Purkukartoitus – mikä se on ja milloin sitä tarvitaan?
Pelkkä nimi antaa jo vihjeen siitä, mitä purkukartoitus tarkoittaa. Ennen rakennuksen purkamista on tehtävä kartoitus, jossa tunnistetaan vaaralliset haitta-aineet sekä purkumateriaalit. Kartoitus on laillinen velvoite uuden maankäyttö- ja rakennuslain (KRL) myötä. Laki astuu voimaan 1.1.2025 ja sen nimike on nyt muutettu. Uusi on Alueidenkäyttölaki. Nyt purkukartoitus on huomioitava jo heti hankesuunnitteluvaiheessa. Lisäksi lokakuussa 2022 uudistui haitallisia aineita käsittelevä RT-kortisto, ja listalle tuli lisää tutkittavia yhdisteitä.
20224_77999.jpg
Ei jokaisen asukkaan tarvitse avata oveansa samalla tyylillä
Kun taloyhtiössä on ajankohtaista uusia lukitusjärjestelmä, on syytä pysähtyä hetkeksi miettimään, mitkä taloyhtiön tarpeet ovat? Miten juuri meillä halutaan kulkea? Nykyisin on mahdollista toteuttaa hyvin monimuotoisia kulkemisen ja pääsynhallinnan ratkaisuja, eikä jokaisen asukkaan tarvitse avata oveansa samalla tyylillä. Yksi tykkää perinteisestä avaimesta, toinen haluaan omaan oveensa älylukon – se on ok ja täysin mahdollista toteuttaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton