• Etusivu
  • Remontti

Sadevesijärjestelmä vuosikymmeniksi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 30.03.2016Päivitetty 30.06.2016
20163_45910.jpg

P13 puolipyöreä kouru on Vesivekin suosituin kourumalli. Vesivekin kantikas sadevesijärjestelmä sisäpuolisilla kannakkeilla, niille jotka etsivät edullista ja laadukasta vaihtoehtoa.

Sadevesijärjestelmän tehtävä on kerätä katolle satava vesi ja johtaa se pois rakennuksen läheisyydestä. Sadeveden poisto on välttämätön kiinteistön arvon säilyttämiseksi. Mikäli sadevesijärjestelmä puuttuu tai se toimii puutteellisesti, vesi valuu hallitsemattomasti räystäsrakenteisiin tai seiniä pitkin perustusten viereen. Tulvivat vesikourut, vuotavat saumat ja puutteelliset kourujen kaadot ovat sadevesijärjestelmän toimivuuteen valitettavan usein liittyvät talonomistajan murheet. Seurauksena voi olla seinien kulumisvaurioita, perustusten routimisvaurioita ja räystäs- ja seinärakenteiden kostuessa jopa homevaurioita.

Pyydä asiantuntijan kartoitus sadvesijärjestelmästä!

Lue lisää sadevesijärjestelmistä

Kestävät sadevesijärjestelmät kaikkiin kiinteistöihin ja tiloihin

Toimiva sadeveden poistojärjestelmä edellyttää laadukkaita vesikouruja, syöksyputkia, sadevesikaivoja ja maanpinnan alapuolista sadevesiviemärijärjestelmää, jolla vesi johdetaan pois rakennuksen läheisyydestä. Vesivekin sadevesijärjestelmistä löytyy sopiva ja yksilöllinen ratkaisu jokaiseen kiinteistöön kattotyypistä, rakennuksen iästä ja katon pinnoitemateriaalista riippumatta. Myös parveketiloihin.

Parvekeremonttien ja kerrostalosaneerausten yhteydessä joudutaan yleensä uusimaan myös sadevedenpoisto parveketiloista.

Vesivekin parvekkeen sadevedenpoistoon suunnittelut laadukkaat tuotteet sopivat niin uudisrakennuksiin kuin vanhojen kerrostalojen saneerauksiin. Parvekelaatan läpiviennit tehdään ruostumattomasta teräksestä, ja ne on varustettu palokatkolla, jolloin mahdollisen tulipalon leviäminen ylemmälle parvekkeelle hidastuu jopa 60 minuutilla. Tällä on merkitystä erityisesti lasitetuilla parvekkeilla.

Vesivek Arvo – toimiva, kestävä ja kaunis vesikouru

Vesivek Arvossa yhdistyy kaikki toimivan, kestävän ja kauniin vesikourun ominaisuudet. Syvyytensä ansiosta sen läpi virtaavat kevyesti isommatkin vesimäärät.

Parvekkeen sadevesijärjestelmät ovat paksuseinämäistä, pulveripolttomaalattua alumiiniputkea.
Parvekkeen sadevesijärjestelmät ovat paksuseinämäistä, pulveripolttomaalattua alumiiniputkea.

Ulkopäärme pitää kourun ulkopinnan puhtaana, joten Arvo jättää rumat valumajäljet historiaan. Saumattomuutensa ansiosta kouru ei vuoda ja sen sisäpuolen puhdistus on helppoa.

Polttomaalattu alumiini on erinomainen sadevesijärjestelmien materiaali. Alumiinin sileä maalipinnoite kestää erinomaisesti auringonpaistetta ja ilmansaasteita. Se on myös ekologinen materiaali: raaka-aineesta peräti 75 prosenttia on kierrätysalumiinia, joka kestää erinomaisesti myös kaupunki- ja teollisuusilmaston rasitukset.

Alumiinista valmistettu Arvo on käytännöllisesti katsoen ruostumaton ja näin todella pitkäikäinen.
Alumiinista valmistettu Arvo on käytännöllisesti katsoen ruostumaton ja näin todella pitkäikäinen.
20163_45913.jpg

Arvo sadevesikourun ominaisuudet

1. Syvempi profiili - mahtuu enemmän vettä

2. Saumaton malli - ei vuoda

3. Uusi design - pysyy siistinä

4. Korroosionkestävä alumiinimateriaali - 100v. puhkiruostumattomuustakuu

5. Ulkopuoliset kannakkeet – helppo puhdistaa

Toimivuus taattu

Vesivekin sadevesijärjestelmän asentavat aina SFS-hyväksytyt, koulutetut asentajat. Lisäksi järjestelmälle annetaan valtakunnallinen materiaali- ja asennustakuu. Vesivek lupaa sadevesijärjestelmilleen 30 vuoden puhkiruostumattomuustakuun, joka täydentää kolmen vuoden täystakuuta. Puhkiruostumattomuustakuu kattaa sadevesikourun ja syöksytorvien alumiinimateriaalin puhkiruostumisen osalta.

Vesivekiltä kestävä sadevesijärjestelmä 30 vuoden puhkiruostumattomuustakuulla.
Vesivekiltä kestävä sadevesijärjestelmä 30 vuoden puhkiruostumattomuustakuulla.

Pyydä asiantuntijan kartoitus sadevesijärjestelmästä

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vesivek Oy
Remontti
kattoturvatuotteet
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20175_49340.jpg
Kattoturvakatselmus takaa asukkaiden turvallisuuden
Vuosittain sattuu lukuisia vahinkoja, jotka johtuvat kattoturvatuotteiden puutteista tai niiden käytön laiminlyömisestä. Erityisesti putoava lumi aiheuttaa vaaratilanteita, jotka pahimmassa tapauksessa voivat vaatia ihmishenkiä. Vastuu kiinteistön turvallisuudesta on aina kiinteistön omistajalla.
20167_47085.jpg
Peltikouru vaihtui alumiiniin
Tamperelaisen As Oy Atalansalon hallituksen puheenjohtaja Petteri Niemelä vaikuttaa tyytyväiseltä. Vuonna 1986 rakennetun rivitalon alkuperäiset peltiset sadevesikourut on vaihdettu ruostumattomaan ja saumattomaan alumiiniratkaisuun.
20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
201711_50891.jpg
Toimivaa, kaunista ja kestävää kattoturvaa
Kattoturvatuotteet ovat oleellinen osa yksilöllistä sadevesijärjestelmä- ja kattoturvasuunnitelmaa. Siinä huomioidaan talon tekniset ja toiminnalliset vaatimukset turvallisen, tarkoituksenmukaisen ja esteettisen ratkaisun saavuttamiseksi. Vesivek on kehittänyt eri käyttökohteisiin räätälöitäviä tikasjärjestelmiä, joiden avulla sekä huoltotoiminta että hätäpoistuminen rakennuksesta on mahdollisimman turvallista.Jätä yhteydenottopyyntö kattoturvatuotteista!
20219_72267.jpg
Toimimaton ränni voi johtaa kosteusongelmiin
Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.
20225_78093.jpg
Vedenmittaus­ratkaisun hankkiminen putki­remontin suuruinen investointi?
Usein luullaan älykkäiden ja energiatehokkaiden vedenmittausratkaisujen olevan putkiremontin suuruinen investointi taloyhtiölle. Näin ei kuitenkaan ole. Markkinoilla on tarjota kotimaisia ja älykkäitä vedenmittausjärjestelmiä ja rajapintaratkaisuja, jotka mahdollistavat taloyhtiöille energiatehokkaan vesitalouden kustannustehokkaasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton