• Etusivu
  • Remontti

Kylpyhuone uuteen uskoon putkiremontin yhteydessä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Julkaistu 30.10.2012Päivitetty 25.01.2023
20229_79508.jpg

IDO Sense Art on moderrni ja ajaton sarja, joka sopii jokaiseen kylpyhuoneeseen.

Kylpyhuoneen remontointi on haasteellista, koska tutkimusten mukaan suomalaisissa kodeissa eniten parannettavaa on juuri kylpyhuoneissa. Remontti on monien mielissä hankala, kallis ja riskialtis hanke. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole. Lopputulokset onnistuneesta hankkeesta ovat usein asumisviihtyvyyden kannalta niin palkitsevat, että asiaan kannattaa perehtyä kunnolla.

Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi. Hyvä kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen.

Mitä tulisi ottaa huomioon kylpyhuoneryhmän valintaa tehdessä?

Putkiremontin yhteydessä on näppärä uusia aikansa eläneet ja virttyneetkin kylpyhuonekaapistot. Näkyvin osa sisustusta syntyy yleensä kaapistoista ja niiden väreistä. Jos kaipaat päivääsi piristystä, valitse värikkäät tai korkeakiiltoiset ovet. Jos haluat hillittyä tyyliä, tutustu puunsävyisiin ovivaihtoehtoihin. IDO-kaapistojen rungot toimitetaan valmiiksi koottuina muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, joten niiden asentaminen on helppoa ja nopeaa.

Mitä pienempi kylpyhuoneesi on, sitä tärkeämpää suunnittelu on. Oikeilla kalusteilla pikkuisestakin tilasta saa toimivan. Jos haaveilet ammeesta, säästät tilaa yhdistämällä siihen kylpyammeseinän. Silloin et tarvitse erillistä suihkukaappia tai -nurkkaa ja voit toteuttaa unelmasi pienessäkin kylpyhuoneessa.

Lue myös: Putkiremontti tulossa – vanha kylpyhuone uuteen loistoon

Kylpyhuoneremontti kannattaa aina teettää ammattilaisella. LVI-alan ammattilainen hallitsee muun muassa kosteussulkujen sekä kaatojen toteutuksen ja sähköasennuksissa jo lakikin velvoittaa käyttämään sähkömiestä.

Lisätietoa IDO-kylpyhuonekalusteista

Miten paljon tarvitaan tilaa säilytykselle? Entä laskutilaa?

Harvassa kodissa on liikaa säilytystilaa, siksi sitä kannattaa tuoda kylpyhuoneeseenkin niin paljon kuin tila sallii. Kylpyhuonekaapiston voi valita leveyden ja usein myös syvyyden mukaan, jotta kaiken vapaan tilan saa varmasti hyödynnettyä. Kaapistot ovat myös tärkeä sisustuselementti, joiden avulla tilaan saa haluamansa tyylin. Kätevä ratkaisu säilytystilan lisäämiseksi ovat myös seinäkaapit, joiden avulla voi hyödyntää esim. wc-istuimen yläpuolella olevan tyhjän tilan.

Laskutila on kylpyhuoneessa arvossaan, koska tiloissa käsitellään ja säilytetään erilaisia pulloja ja purnukoita päivittäin. Jos halutaan reilusti laskutilaa, kannattaa valita esimerkiksi keraaminen tasoallas tai sisustaa kylpyhuone lasihyllyillä.

Kotimainen wc tarpeeseen kuin tarpeeseen

Putkiremontin yhteydessä revitään yleensä vanha wc lattiasta irti ja uusi asennetaan tilalle uuden putken päähän joko lattiaan tai seinään. Wc-istuin onkin pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin.

Wc-istuimia on erikorkuisia ja -syvyisiä. Korkeat mallit sopivat erityisesti pitkille tai iäkkäille henkilöille. Wc-istuimen molemmille puolille kannattaa jättää riittävästi tilaa, sillä ahtaassa wc:ssä on ikävä asioida. Wc:n minimileveytenä pidetään yleensä noin 80 senttiä.

Lue lisää wc-istuimista

Monta tapaa sijoittaa allas

Monesti vanha allas saa myös väistyä uuden tieltä, kun kylpyhuoneeseen tehdään putkiremontti. Kun valitset pesuallasta, tilan mitat ratkaisevat allaskoon. Jos haluat pesualtaan kalusteiden kanssa, allaskoko määrittelee kalustemahdollisuudet. Valittavanasi on pieniin tiloihin sopivista käsienpesualtaista aina näyttäviin designaltaisiin.

Pesualtaan paikka määräytyy yleensä vesi- ja viemäriputkien mukaan. Toki niidenkin kulkua voidaan muuttaa, mutta usein allas on helpointa sijoittaa sinne, minne putket valmiiksi kulkevat. Pesualtaiden suositeltava asennuskorkeus on 800–900 mm.

20229_79509.jpg

IDO- ja Geberit-valikoimasta löytyy perinteisten seinäkiinnitteisten pesualtaiden lisäksi kalusteen päälle tulevia tasoaltaita sekä tason päälle ja tason alle upotettavia.

Tasoaltaassa varsinaisen allassyvennyksen ympärillä on laskutilaa, ja kokonaisuus muodostaa alla olevan kaapin pöytätason. Malja-allas asennetaan alakaapin tason päälle kuten vanhanaikainen pesuvati. Upotettava allas asennetaan allaskaapin pöytätasoon sahattuun aukkoon joko ylä- tai alakautta. Todella pienissä kylpyhuoneissa kannattaa harkita kulmaan asennettavaa allasta.

Lue lisää pesualtaista

Suihkukaappi vai suihkuovi?

Putkiremontti on oiva hetki uusia myös suihkunurkkaus. Jotta huolettomia suihkuhetkiä riittäisi mahdollisimman moneksi vuodeksi, mieti hetki millaisen suihkun kotiisi valitset.

Kuinka paljon miellyttävämpää onkaan suihkutella ylellisessä suihkukaapissa tai esimerkiksi suihkunurkassa kuin ikivanhan suihkuverhon takana.

20229_79510.jpg

Suunnittelun lähtökohtana on hyvä muistaa vanha nyrkkisääntö: valitse niin iso suihku kuin tilaan suinkin mahtuu. Suihkukaappi sopii isompaan kylpyhuoneeseen, kun taas suihkuseinä pienenpään kylpyhuoneeseen.

Suihkuovi oivallinen valinta niin pieneen kuin suureenkin kylpyhuoneeseen, Kylpyammeseinä on tyylikäs vaihtoehto suihkuverholle. Ammeeseen on helppo mennä, sillä seinä aukeaa molempiin suuntiin.

Lue lisää suihkuratkaisuista

Geberit Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20122_29491.jpg
Kylpyhuoneremontti alkaa suunnittelulla
Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi. Hyvä kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen.
20123_30170.jpg
Suihku on arjen ylellisyyttä
Onko taloyhtiöösi tulossa putkiremontti tai tarvitsevatko suihkutilat päivittämistä? Jotta huolettomia suihkuhetkiä riittäisi mahdollisimman moneksi vuodeksi, mieti hetki millaisen suihkun kotiisi valitset. Kuinka paljon miellyttävämpää onkaan suihkutella ylellisessä suihkukaapissa tai esimerkiksi suihkunurkassa kuin ikivanhan suihkuverhon takana.Suunnittelun lähtökohtana on hyvä muistaa vanha nyrkkisääntö: valitse niin iso suihku kuin tilaan suinkin mahtuu. Metri kertaa metri on ylellisyyttä, 80 x 80 senttinen riittävä ja 70 x 70 cm kannattaa ottaa silloin, kun tilaa on todella niukasti.
20127_31395.jpg
Kotimainen wc tarpeeseen kuin tarpeeseen
Wc-istuin on pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin. Jos remontoit vanhaa, istuimen malli määräytyy yleensä viemäröinnin mukaan. Vanhan wc-istuimen paikalle on helpointa laittaa leveäjalkainen malli, joka peittää kätevästi ruuvin reiät. Jos rakennat kokonaan uutta, valinnanvaraa on enemmän.Wc-istuimia on erikorkuisia ja -syvyisiä. Korkeat mallit sopivat erityisesti pitkille tai iäkkäille henkilöille. Wc-istuimen molemmille puolille kannattaa jättää riittävästi tilaa, sillä ahtaassa wc:ssä on ikävä asioida. Wc:n minimileveytenä pidetään yleensä noin 80 senttiä.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Kylpyhuoneremontin kustannusten kohdentaminen?
Meillä on v. 1989 valmistunut kahdeksan asunnon paritaloyhtiö, jossa on neljä 92,5 m2 ja neljä 110 m2 asuntoa. Neljässä asunnossa asukkaat ovat remontoineet omalla kustannuksellaan kylpyhuoneet, mutta neljä on remontoimatta. Nyt kylpyhuoneet ovat tulossa tiensä päähän, ja osassa on jo kosteusvaurio.Onko mahdollista tehdä yhtiökokouksen päätös, jossa jäljellä olevien neljän asunnon kylpyhuoneremonttien kustannukset kohdennetaan ainoastaan niille asunnoille, joissa remontti on tekemättä? Menettely ainakin turvaisi asunto-osakeyhtiölain kohdan, jonka mukaan asukkaita tulee kohdella tasavertaisesti.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Onko osakkaalla oikeus vedota yhdenvertaisuuteen?
Rivitaloyhtiö omalla tontilla. Yhtiöjärjestyksen mukaan osakkaan hallintaan kuuuluu vain huoneisto. Yhtiöön kuuluu kolme erillistä rivitaloa, jotka on rakennettu toisistaan poikkeaviin maastokohtiin. Parvekkeen edustalla oleva yhtiön määräysvallassa oleva alue on merkittävästi erilainen eri talojen kohdalla.Yhden talon kohdalla parvekkeen edusta oli rakennettaessa laatoitettu, toisen talon kohdalla avautui parvekkeen edessä nurmikko ja kolmannen talon kohdalla ei alunperin ollut parvekkeelta edes aukkoa ja rappusia maastoon. Nyt tällaiseen asuntoon oikeuttava osakas vaatii yhdenvertaisuuteen viitaten oikeutta rakentaa parvekkeensa edustalle puupintaisen terassin.Rakennelma estäisi vapaan kulkemisen talon ympäri ja olisi naapureiden kohdalla olevaa maastoa korkeampi. Naapurit vastustavat terassin tekoa. Varustetaso eri taloissa on poikkeava; vain yhdessä talossa on alunperin saunat, asuntojen koko on taloissa erilainen.Terassia vaadittaessa ei voitane vedota osakkaiden yhdenvertaiseen kohteluun?
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
ARAn avustukset vuodelle 2013
Avustusten yleiset myöntämisedellytyksetKorjaus- ja energia-avustukset myönnetään täysinä euroina. Korjaus- ja energia-avustusten yleisistä myöntämisedellytyksistä on säännöksiä laissa sekä valtioneuvoston asetuksissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton