• Etusivu
  • Isännöitsijä

Harkitsetko asuntosi vuokraamista?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.12.2013
201312_37264.jpg

Vuokraporin näkemys vuokramarkkinoista ja kuluttajakäyttäytymisestä

Tilastokeskuksen tietojen mukaan uusia kerrostaloasuntoja valmistui vuonna 2012 noin 18 000 kappaletta, joista 41 % oli vuokra-asunto käytössä jo saman vuoden loppuun mennessä. Vuonna 2012 vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen lukumäärä oli noin 400.000 kappaletta. Näistä 2/3 omistivat yksityishenkilöt ja 1/3 yritykset ja yhteisöt.

Vuokra-asuntojen kysyntä on kasvanut joka vuosi. Yksi suurimmista tähän vaikuttavista tekijöistä on yksin tai kaksin asuvien määrän lisääntyminen Suomessa. Yksin asuvia on tällä hetkellä yli miljoona eli noin 41 % asuntokunnista. Sinkkujen määrän lisääntyminen ja ihmisten liikkuminen työn ja opiskelun perässä on myös kysyntää ruokkiva tekijä. Kulttuuri muuttuu vähitellen siten, että vuokralla asuminen mielletään muodikkaaksi, helpoksi ja mukavaksi. Vuokralla asuminen ei velvoita sitoutumaan pitkiin asuntolainoihin ja tarvittaessa muuttaminen elämäntilanteen mukaan on myös helpompaa.

Miksi valita vuokravälitysliike?

Välitysliike tarjoaa vuokranantajille alati muuttuvilla markkinoilla laajaa markkinanäkyvyyttä ja maksukyvyn omaavia vuokralaisia. Kuluttajien muuttuva käyttäytyminen ja taloudessa vallitseva epävarmuus aiheuttavat omat haasteensa ja vuokralaisehdokkaiden profiilin ja maksukyvyn kartoitus onkin tärkein vaihe vuokrausprosessissa.

Asuntojen ja toimitilojen vuokrausvälitys on eriytynyt omaksi toimialakseen varsinaisesta kiinteistönvälityksestä. Vuokranantajat haluavat alaan erikoistunutta palvelua, joka kattaa vaativammankin asiakkaan toiveet ja tarpeet. Niin sanotut "villit" markkinat ovat kuivuneet kasaan ja nykyään kuluttajat ja yritykset etsivät kohteita alan välitysliikkeistä.

Vuokravälitysliikkeellä on hyvä näkemys sopivasta vuokratasosta ja sopivista markkinointitavoista sekä tarvittava tietämys vuokrasopimukseen otettavista sopimusehdoista. Itse vuokratessa kuluja syntyy ainakin ilmoittelusta, matkakuluista, luottotietojen tarkastuksesta ja vuokrasopimuslomakkeista. Lisäksi esittelyihin kuluu aikaa ja vaivaa. Valitessasi vuokravälitysliikkeen voit halutessasi ulkoistaa vaikka koko vuokrausprosessin, Vuokrapori hoitaa kaiken pienintäkin yksityiskohtaa myöten.

Vuokraporissa toimintaa ohjaavana periaatteena on toimiva ja tehokas markkinointi. Perustana toimii monipuolinen, säännöllinen ja tehokas näkyvyys eri medioissa. Näistä verkkonäkyvyys on tärkein elementti. Omien kotisivujen lisäksi markkinointia tukevat verkossa olevat erilaiset kohdennetut markkinapaikat ja Google-markkinointi. Printtimainonnan merkitys vähenee edelleen ja on tällä hetkellä lähinnä internetin käyttöön ohjaavaa mainontaa.

Vuokrapori LVV, palvelut:

Asunto- ja toimitilavuokraus

Huolto- ja remonttipalvelut

Hallinta/vuokravalvontapalvelu

Vuokrausjohto-palvelu

Tutustu tarkemmin täältä

tai soita

Vuokrapori LVV

tsto. (02) 637 6101

Isännöitsijä
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201910_60828.jpg
Tiili tuo lisäarvoa kiinteistöön
– uusia ideoita tiilellä korjaamiseen1970-luvun elementtikerrostalot, joita nyt paljon korjataan, ovat alkuperäiseltä ulkoarkkitehtuuriltaan usein pelkistettyjä. Ulkoasua korjaamalla ja elävöittämällä voidaan näidenkin talojen julkisivujen laatua ja ilmettä parantaa. Tiilellä julkisivukorjaus voidaan tehdä joko pelkistetysti tai pienin lisätoimenpitein hieman laadukkaammin, jolloin sekä ulkoarkkitehtuuri että kiinteistön arvo nousevat aivan uudelle tasolle.
Geonovan energia-asiantuntija Abhishek Pandey.
Miksi taloyhtiön kannattaa ostaa maalämpö palveluna?
Mietitkö maalämpöä taloyhtiöönne, mutta investoinnin suuruus ja projektin laajuus arveluttaa? Energia-asiantuntijamme Abhishek Pandey listasi kolme keskeistä syytä, miksi taloyhtiön kannattaa valita maalämpö palveluna. Vastaa myös Geonovan lyhyeen kyselyyn – autat meitä kehittämään palveluamme entistä paremmaksi!
2420_372192271_2014520102223.jpg
FireSmart puurakenteisen parvekkeen kosteuseristykseen
Icopal-konsernin tuotekehityksen yhtenä tavoitteena on kehittää tuotteita ja menetelmiä, jotka parantavat vedeneristystöiden paloturvallisuutta.FireSmart-konseptilla vastataan tähän tähän tarpeeseen. Konseptiin kuuluu tuotteita, jotka voidaan asentaa ilman perinteisessä asennustavassa käytettävää hitsausliekkiä sekä FireSmart-hitsauslaitteet, joilla kermien asentaminen onnistuu ilman avotulta.FireSmart-hitsauslaitteessa on palokammio, jonka sisällä kaasu ja ilma palavat ja laitteesta poistuu vain kuumaa poistokaasua. Poistokaasu lämmittää kermin hitsauspinnan samalla tavalla kuin perinteinen nestekaasupolttimen liekki, mutta koska poistuva kaasu on hapetonta, liekkiä ei synny ja palon riski alenee siten selvästi.
201311_37081.jpg
Ilmanvaihdon konseptisopimus asujan avuksi
Taloyhtiön ilmanvaihto kerralla kuntoonKun taloyhtiössä todetaan ilmanvaihdon olevan toimimaton, pitäisi välittömästi selvittää mistä toimimattomuus johtuu - ja tehdä asialle jotain. Huono sisäilma saa ihmiset väsyneiksi ja pahimmassa tapauksessa sairaiksi.Kun ilmanvaihto ei toimi hallitusti venttiilien kautta, korvausilma tulee asuntoon ovien, ikkunoiden ja rakenteiden raosta aiheuttaen asuntoon vedon tunnetta, postiluukusta tai kylpyhuoneen lattiakaivosta aiheuttaen viemärin hajun asuntoon. Ja kun asuntoon ei saada korvausilmaa, sieltä ei myöskään poistu ilma. Se taas aiheuttaa ongelmia sisäilmassa esim. silloin, kun on käyty suihkussa. Suihkun aiheuttama kosteus ei poistu hallitusti, vaan se leviää muualle huoneistoon avoimesta ovesta. Sisätiloissa käytettyjä materiaaleja ei välttämättä ole suunniteltu sietämään korkeita kosteusarvoja. Seurauksena saattaa sisätilojen seinäpintojen materiaaleista irrota erilaisia terveydelle haitallisia yhdisteitä.Ihmiset viettävät noin 90% ajastaan hengittäen sisäilmaa, joten hyvä ilmanvaihto kannattaa laittaa tärkeysjärjestyksessä etusijalle!Venttiilit JäsentukustaKysy lisää huoltokonseptista, jätä yhteydenottopyyntöLisätietoa painovoimaisesta ilmanvaihdosta
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Taloyhtiön verotus
Taloyhtiöitä verotetaan niiden omistamista kiinteistöistä eli ne joutuvat maksamaan vuosittain kiinteistöveroa. Myös muut veroasiat, kuten veroilmoitukset, arvonlisäverotus ja ennakkoperintä voivat tulla kysymykseen taloyhtiön toiminnan aikana.
20214_70230.jpg
Hissitarkastus­palvelun vaihto tuotti halvempaa ja parempaa palvelua
Taloyhtiön yhteinen etu on pyrkiä minimoimaan yhteiset kulut, mutta onko vastine vain huonoa palvelua pienempien kustannuksien hinnalla? Onko mahdollista saada halvemmalla, parempaa ja jopa yksilöllisempää palvelua?Isännöintiyritys KT-palvelu Oy:n kuudessa taloyhtiössä päädyttiin vaihtamaan hissitarkastuspalvelujen tarjoaja. Hissitarkastuspalvelujen vaihto koski kaikkia hissejä, joita taloyhtiöissä on yhteensä 18 kpl. Vaihto tuotti halvempaa, parempaa ja yksilöllisempää palvelua. Miten se tapahtui?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton