• Etusivu
  • Remontti

Julkisivuremontin aika taloyhtiössä?

Etsimme betonielementtikerrostalosta seurantakohdetta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Julkaistu 27.04.2012Päivitetty 30.04.2014
20124_30635.jpg

Tiililaattajulkisivu on nopea ja edullinen vanhojen kerros- ja rivitalojen korjaustapa Suomessa. Menetelmä soveltuu yhtä hyvin myös uudisrakentamiseen, jossa sen käytöstä on laajasti kokemuksia.

Yhä useammassa 1960- tai 70-luvulla rakennetussa taloyhtiössä pohditaan, kuinka pian ja millä tavalla betonielementtikerrostalon huonokuntoinen julkisivu kannattaisi korjata. Nopea ja edullinen betonielementtitalon julkisivun korjaamiseksi on tuulettuva tiililaattajulkisivu.

Julkisivutiililaattojen etuna on sen ohut rakenne, jolloin rakenteeseen voidaan tarvittaessa lisätä enemmän eristettä seinärakennetta paksuntamatta. Järjestelmä soveltuu erityisesti rakennuksiin, joissa perustusten leventäminen on hankalaa tai mahdotonta.

Julkisivutiililaatta on elinaarikustannuksiltaan edullinen. Periaatteessa julkisivutiililaatta ei vaadi lainkaan huoltoa. Koska julkisivutiililaattajärjestelmässä ei käytetä laisinkaan laastia, ei se vaadi myöskään huoltoa vaativia liikuntasaumoja tai saumakorjauksia. Julkisivusta tulee täysin yhtenäinen, ehjä kokonaisuus. Asennus ei myöskään ole säistä riippuvainen, ja isojen laattojen asennus käy nopeasti.

Lisätietoa tiililaattajulkisivusta

Info

Info

Betonielementtikerrostalon julkisivuremontti suunnitteilla - ota yhteyttä

  • Wienerberger etsii julkisivuremontin esimerkkikohdetta ensisijaisesti Satakunnan tai Pirkanmaan alueelta, mutta muutkin alueet huomioidaan.

  • Korjattavan kohteen tulee olla betonielementtikerrostalo, myös julkisivun osalta.

  • Kohteeksi valittu taloyhtiö saa ammattilaisten tuen ja varmat ratkaisut alennettuun hintaan.

  • Jos julkisivuremontti on ajankohtainen, jätä yhteydenottopyyntö tästä
  • Wienerberger Oy Ab
    Remontti
    Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
    Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

    Aiheeseen liittyvää

    20098_18375.jpg
    Kestävä tiilijulkisivu elementtijulkisivun tilalle
    Korjausprosessi vaihe vaiheeltaUuden muuratun julkisivun tekeminen alkaa liittyvien rakenteiden kartoituksella sekä perustusten tutkimisella. Vanhan rakenteen huonon kunnon vuoksi ulkokuori useimmiten poistetaan ja samoin tehdään vanhoille lämmöneristeille, jotka ovat saattaneet olla märkiä jo pitkiäkin aikoja. Riittämätön eristetilan tuuletus ja tiivis ulkokuori ovat estäneet eristetilaan joutuneen veden poistumista. Samalla rakenteeseen on saattanut kehittyä myös erilaista home- ja itiö kasvustoa.Uuden muurattavan tiilijulkisivun hyvä ominaisuus on sen tuulettuvuus. Riittävä (n. 30-45 mm) ilmarako mahdollistaa rakenteen eristetilan kuivana pysymisen kaikissa olosuhteissa. Kun eristeet eivät ole suoraan kiinni julkisivumateriaalissa, ei suoraa tuulen paineen aiheuttamaa veden eristeisiin joutumista myöskään tapahdu. Kun julkisivun pintamateriaali tuulettuu sekä ulko- että taustapuolelta, on myös sen kuivuminen sateen jälkeen nopeampaa kuin tuulettumattomissa rakenteissa.
    20099_18822.jpg
    Tiilestä muuratut savupiiput
    Tiili on perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali. Tiilihormisto on edullinen rakentaa ja lämpötaloudellisilta ominaisuuksiltaan ylivoimainen: se on ainoa massiivinen hormisto, joka pystyy luovuttamaan siihen varastoituneen lämmön huonetiloihin. Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Rakennuskustannuksiltaan muurattu savupiippu on hyvin kilpailukykyinen ja siihen on helppo tehdä tarvittava määrä hormeja.
    200910_19268.jpg
    Vanhan julkisivun korjaus
    Jatkuvasti kohoava energian hintataso on johtamassa siihen, että kauniin ulkonäön ohella myös rakenteen elinkaariedullisuus eli käytön aikaiset kustannukset tulee olemaan yhä tärkeämpi valintakriteeri julkisivun peruskorjausvaihtoehtoa valittaessa. Tiilijulkisivu on pitkällä aikavälillä energiaedullisin ja vähiten huoltoa kaipaava julkisivuratkaisu.Lisätietoa julkisivun korjaamisesta tiilellä
    Pariskunta tutkii papereita
    Viikon kysymys: Asunto-osakkeet ja perunkirjoitus
    Teen perukirjaa kuolinpesästä, jonka varallisuuteen kuuluu pieni rivitaloasunto.Osakkaista kukaan ei halua ottaa hoitaakseen asuntoa ja sen myynti voi olla mahdotonta (pieni paikkakunta, huonokuntoinen taloyhtiö eikä asuntoa ole pidetty kunnossa). Voiko kuolinpesä luovuttaa asunnon hallintaan oikeuttavat osakkeet taloyhtiölle?
    20221_75488.jpg
    Paljonko taloyhtiössä pitää sietää melua?
    Ostin 10 vuotta sitten rivitalo-osakkeen, jonne kuului naapurin tv ja radio läpi ja joskus toiselta puolelta koiran ulina. Ei häirinnyt yhtään. Viime vuonna peltikaton laiton jälkeen alkoi kuulua aivan kaikki läpi molemmilta puolilta, vaikka samat asukkaat silloinkin.Isännöitsijä ja taloyhtiö eivät vaivaudu seiniä ja kattoa tutkituttamaan. Olen laitattanut molemmille puolille lisäeristystä, mutta kovia jysäyksiä, vinkumisia, puheen sorinaa ja ovien pauketta kaikuu koko asuntooni edelleen. Joudun elämään paljon kuulosuojaimet korvilla. Mikä avuksi?
    20139_36174.jpg
    Omataloyhtio.fi:n kävijäprofiilitutkimuksen palkinto on arvottu!
    Kiitokset kaikille Omataloyhtiö.fin profiilitutkimukseen osallistuneille.Vastanneiden joukosta on arvottu voittajaksi Nokkala Arto Riihimäeltä.Hän voittaa sisustuskirjasarjapaketin. Onnea voittajalle!

    Luetuimmat

    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton

    Uusimmat

    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton