• Etusivu
  • Remontti

Julkisivuremontti 2013 -kilpailu on ratkennut

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.11.2013
201311_37099.jpg

Asunto Oy Raskinpolku 8:n ennen julkisivuremonttia.

Pitkäjänteisyys ja huolellinen ote olivat Asunto Oy Raskinpolku 8:n ansioina

Pitkäjänteisyys, huolellinen ote kaikkiin päätöksiin ja teknisiin ratkaisuihin koko hankkeen ajan sekä taloyhtiön hyvä henki. Nämä ovat perusteita sille, miksi Julkisivuremontti 2013 -kilpailun tuomaristo halusi palkita turkulaisen Asunto Oy Raskinpolku 8:n ensimmäisellä palkinnolla.

Hankkeessa parannettiin merkittävästi julkisivujen esteettistä ilmettä, mutta yhdistämällä remonttiin myös mittavat talotekniset parannukset, saatiin kerralla paljon aikaan asumisviihtyisyyden ja energiatehokkuuden kannalta.

Kilpailussa päätettiin jakaa myös kaksi kunniamainintaa. Toisen kunniamaininnan saa turkulainen As Oy Honkamäenniitty onnistuneesta vanhaa säilyttävästä ja arvostavasta korjaustavasta sekä tiedottamisesta.

Toinen kunniamaininta menee vaasalaiselle Bostad Ab Kyrkoesplanaden Asunto Oy Kirkkopuistikko 9:lle, jonka hankkeessa paneuduttiin energiatehokkuuden parantamiseen ansiokkaalla tavalla.

Palkittavat julkistettiin Helsingin Messukeskuksessa 14.11.2013 Julkisivumessuilla, joiden toimeksiantajana Julkisivuyhdistys toimii yhteistyössä Suomen Messujen kanssa toista kertaa.

Asunto Oy Raskinpolku 8:n julkisivuremontin jälkeen.
Asunto Oy Raskinpolku 8:n julkisivuremontin jälkeen.

Esimerkkejä kaivataan

Julkisivuremontti-kilpailu järjestettiin neljännen kerran. Siinä haetaan asunto-osakeyhtiöitä, joiden julkisivuremontit ovat onnistuneet ja lopputulos laadukas ja toimivat hyvinä esimerkkeinä myös niille, jotka vasta suunnittelevat julkisivukorjaamista.

Tästä syystä tuomaristo ei arvostelussaan kiinnittänyt huomiota pelkästään arkkitehtuuriin ja teknisiin ratkaisuihin, vaan myös siihen, miten hankkeen päätöksenteko- ja valmisteluvaihe on edennyt, kustannusten hallittavuuteen ja aikataulussa pysymiseen, tiedottamiseen ja energiasäästötavoitteiden tarkastelemiseen.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat AKHA ry:stä RI, Ekon. Juhani Siikala FM Siikala Ky:stä ja rakennusneuvos Ben Grass, Julkisivuyhdistyksen edustajina puheenjohtaja Mikko Tarri ja päätoimittaja, arkkitehti SAFA Maritta Koivisto Betoni-lehdestä sekä päätoimittaja Riina Takala Kiinteistöposti-lehdestä.

Kilpailun järjestivät Julkisivuyhdistys r.y. ja Asunto- ja kiinteistöyhtiöiden hallitusasiantuntijat AKHA ry yhteistyössä Kiinteistöposti-lehden kanssa.

Taloyhtiöt saavat palkinnoksi rahaa, kunniakirjan ja voittaja palkintolaatan, jonka voi kiinnittää kohteeseen muistuttamaan saadusta palkinnosta.

Lähde: www.julkisivuyhdistys.fi

Info

Info

Lisätietoja kilpailusta:

AKHA: Juhani Siikala

Julkisivuyhdistys: Mikko Tarri

Mikä on Julkisivuyhdistys ry?Tutustu tästä!

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20108_22671.jpg
Sadevedet pois talojen reunoilta
Sadevesien johtaminen pois rakennuksen vierestä on tärkeää. Veden määrä on kohtalainen vuoden aikana ja jos se koko määrä imeytyy rakennuksen viereen, todennäköisyydet perustusten kosteusvaurioihin ovat suuret.
20221_75484.jpg
Kuka vastaa luteiden hävityksestä vuokratussa asunnossa?
Kenelle kuuluvat luteiden hävittämisen kulut asunto-osakeyhtiössä? Vuokralainen ilmoitti isännöitsijälle luteista vuokraamassaan asunnossa asuttuaan siinä 5 kuukautta.Selvisi, että käytettynä ostetut kalusteet, olivat luteiden lähde. As Oy hoiti elämää nähneen sängyn ja sohvan pois ja tilasi ammattimyrkyttäjän. Asukas oli yhteistyöhaluttomana pois lähes koko myrkytysprosessin ajan ja muutti asunnosta.Esiintymän sanottiin olevan vain yhdessä asunnossa, joten As Oy laskutti osakkeenomistajaa vedoten vastuunjakotaulukkoon, joka ei erittele, asukasta tai osakasta varsinkin, kun osakas asuu muualla. Osakkaalla ei ole osuutta tähän esiintymään, eikä asunnossa ole aikaisemmin luteita ollut, joten oliko As Oy:n lähettämä laskutusosoite oikein?
20194_57390.jpg
Asennusvalmiit putkikotelot nopeuttavat remonttia
Kotimainen Halltex Oy on laajentanut tuotevalikoimaansa asennusvalmiilla putkikoteloilla, joilla sisätilojen putket saa piiloon tyylikkäästi, huomaamattomasti ja kustannustehokkaasti. Esimerkiksi käyttövesiputkien sekä keskuspölynimurin, lämmityskierron ja lämpöpumpun putkien kotelointi onnistuu nyt kätevästi.
20234_81382.jpg
Vältä vaarat taloyhtiön sähköautojen latauspaikoilla
Taloyhtiöön on tullut uusi sähköauto, olisiko nyt aika alkaa asentaa latausasemia? Kysymys nousee esiin yhä useammassa taloyhtiössä. Samalla nousee esiin kysymyksiä siitä, millaisia latausasemia on tarjolla ja onko homma ylipäätään turvallista.
mustapohjainen ilmoitustaulu jossa lukee "turhat pois taloyhtiön lämpölaskusta"
Energiaeksperttitesti: Ota selville, oletko jo valmis energiansäästäjä!
Testaa tietosi energiaeksperttivisassa!Jokaisessa taloyhtiössä on naapurikyylä, mutta harvassa energiaekspertti. Testaa tietosi taloyhtiön energiatehokkuudesta!Energiaekspertti voi parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta nopeilla ja helpoilla toimilla tai edistämällä suurempia energiaremontteja. Toimenpiteillä parannetaan myös taloyhtiön asuinoloja sekä alennetaan kustannuksia. Tarvitaanko teidän taloyhtiössänne energiaeksperttiä?
20225_78407.jpg
Kestävän kehityksen automatisoitu valaisin­ohjaus kerros­talon porras­käytävään
Viimeaikaisissa projekteissa on puhuttu paljon valaistus- ja taloautomaatiojärjestelmissä elinkaarimallista ja sen mukaisesta suunnittelusta. Usein projekteja viedään läpi ehkä eniten mediassa tutuiksi tulleita tekniikoita sekä toimittajia hyödyntäen ilman, että taloyhtiössä toteutetaan varsinaista teknistä kehitystä. Toinen usein nähty vaihtoehto on, että pidättäydytään perinteissä: valaisimia ohjataan edelleen käyttäen samoja painonappeja mitä ennenkin.Hyviä, toimivia ja kustannustehokkaita ratkaisuja on olemassa, eivätkä ne vaadi kilometrien ylimääräisiä kaapelivetoja eivätkä kallista teknologiaa, jota harva asukas taloyhtiössä hallitsee.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton