• Etusivu
  • Remontti

Sooloparveke asettuu nopeasti

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.05.2010Päivitetty 03.06.2010
20105_21950.jpg

Sooloparveke on rakenteeltaan kevyt ja nopea asentaa.

Aina ei voi tietää, mitä rakenteiden alta korjausta varten purkaessa löytyy - tai jää löytymättä. Näin kävi Salossa kerrostalon julkisivukorjauksessa, kun parvekkeiden alta ei löytynytkään odotettuja ratakiskoja. Korvaavaksi ratkaisuksi oli onneksi tarjolla Parman sooloparveke.

Kohde oli muuten tyypillinen 1950- ja 1960-luvun kerrostalo. Siihen aikaanhan tehtiin paljon niin, että parvekkeet rakennettiin suoraan rungosta tulevien kiskojen päälle, kertoo remontin pääurakoitsija NCC:n Janne Virtanen

Kun kiskoja ei löytynytkään jouduttiin toimimaan nopeasti. Salosta tulikin sooloparvekkeen pilottikohde. Itse asennustyö sujui hyvin, kun kannatusrunko oli ensin saatu paikalleen. Vaikka tietysti, kun jotain tehdään ensimmäistä kertaa, tulee aina vastaan myös yllätyksiä jatkaa Virtanen.

Aikatauluhaasteista

Kun sooloparvekkeet eivät kuuluneet alkuperäisiin suunnitelmiin, olivat aikataulut hankkeessa tiukalla. Myös parvekekaiteiden ja lasien sovittamisessa yhteen sooloparvekkeen kanssa oli alkukankeutta. Nyt näistä ongelmista on kuitenkin opittu. -Kyse oli lähinnä siitä, ettemme tunteneet toistemme tuotteita tarpeeksi. Ei tarkalleen tiedetty, mitä toisen tuote vaatii. Haasteet saatiin kuitenkin ratkaistua ja niistä on opittu, kertoo Parman projekti-insinööri Eeva Huhtasalo

Kaiteet ja lasitukset urakkaan tuoneen Lumon Oy:n Timo Ylikärppä kertoo, että kaideratkaisussakin jouduttiin tekemään muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiin.

-Alunperin kaiteisiin piti tulla peltiverhoilu, mutta nyt niihin tulikin lasiverhoilu. Lasiverhoilu on päätuotteemme, joten se sopi meille oikein hyvin, kertoo Ylikärppä.

Ripustus kohteen mukaan

Eeva Huhtasalo kertoo, että sooloparveke on mahdollista ripustaa suoraan rakennuksen rungosta, painavia umpibetonirakenteita kun parvekkeessa ei ole.

-Parvekkeen kiinnitys vanhaan välipohjaan ei aina ole mahdollista ja usein tuleekin edullisemmaksi asentaa rungon ulkopuolelle ohuet teräspilarit, joihin parvekkeet ripustetaan. Näin Salossakin toimittiin. Teräspilareiden ei kuitenkaan tarvitse olla kovin järeitä, sillä sooloparveke painaa vain noin neljänneksen tavallisen parvekkeen painosta, kertoo Huhtasalo.

Käytössä tukevaa

Vastaan tulleista ongelmista huolimatta NCC:n Janne virtanen on varsin tyytyväinen parvekkeiden lopulliseen ulkonäköön. Vaikka parveke on kevyt, se on tukeva jalan alla.

-Asukkaat ovat olleet pääosin tyytyväisiä ja parvekkeet ovat myös siistin näköisiä. Keveydestään huolimatta parvekkeet eivät kumise jalan alla, sanoo Virtanen

Parman Eeva Huhtasalo ennustaakin sooloparvekkeiden suosion kasvavan jatkossa erityisesti korjausrakentamiskohteissa.

-Niissä keveydestä on erityisesti hyötyä, ja kyselyjä on tullut aika paljon. Keveyden ansiosta parvekkeen pinta-alaakin voidaan kasvattaa. Suuri hyöty saadaan myös asennuksen nopeudesta, yhden parvekkeen asentamiseen menee vain noin tunti, lupaa Huhtasalo lopuksi.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20188_54267.jpg
Hankkeisiin liittyviä esiselvityksiä ja kuntotutkimuksia
As.oy Remontti-Mallinnus on Omataloyhtiö.fi:n kuvitteellinen taloyhtiö, jonka elämää ja remontointia pääset seuraamaan as.oy Remontti-Mallinnus -artikkelisarjassa. Artikkelisarjasta löytyy runsaasti tietoa taloyhtiön elämästä ja remontoinnista.
20101_19972.jpg
Kattourakat varataan nyt
Ensi kesän kattourakat varataan nyt!Talvi on vasta tuloillaan, mutta rakentajien katseet ovat jo käännetty tulevaan kesään. Urakat kannattaakin varata hyvissä ajoin, jos mielii aikataulun pysyvän hanskassa."Kiinteistönomistajien on hyvä varata kattourakoitsijat viimeistään nyt. Kesää myydään kovaa vauhtia", kertoo Icopal Katto Oy:n aluepäällikkö Risto Pelli. Icopal urakoi kattoja laidasta laitaan: isot teollisuushallit ja kauppakeskukset ovat tyypillisiä Icopalin kohteita samoin kuin asunto-osakeyhtiöiden kattosaneeraustyöt. Bitumikattojen lisäksi Icopal urakoi muun muassa pelti- ja kiviteräskattoja ja esimerkiksi rivitalojen kattosaneeraukset hoituvat icopalilaisilta vahvalla ammattitaidolla. Kattojen lisäksi Icopalista saa myös siltojen ja pihakansien vesieristystyöt.
201112_29044.jpg
Asuinhuoneiston käyttö, kunto ja kunnossapito
Omataloyhtiö.fi käsittelee tulevina viikkoina käyttäjiemme toiveesta juttusarjana huoneiston vuokraamiseen liittyviä kysymyksiä. Aloitimme sarjan kertomalla itse vuokrauksesta ja siihen liittyvästä vuokrasopimuksesta. Mikäli tämä artikkeli jäi sinulta lukematta, löydät sen alla olevasta linkistä.Huoneiston vuokraus, kenen on vastuu ja mitä pitää huomioida?Tässä artikkelissa käsittelemme huoneiston hallintaa ja sen kunnossapitoa koskevia asioita.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Hallituksen päätösvaltaisuus
Hallitus on päätösvaltainen silloin, kun yli puolet jäsenistä on paikalla, ellei yhtiöjärjestys sisällä muuta määräystä.Uuden asunto-osakeyhtiölain 7-luvun 3 §:ssä on kuitenkin päätöksentekokielto silloin, jos kaikille hallituksen jäsenille ei ole mahdollisuuksien mukaan varattu tilaisuutta osallistua asian käsittelyyn. Jos hallituksen jäsen on estyneenä ja hallituksessa on varajäseniä, on varajäsenelle varattava vastaava tilaisuus.Hallituksen päätökset tehdään enemmistöpäätöksin, ellei yhtiöjärjestyksessä toisin määrätä. Tasatilanteessa puheenjohtajan kanta ratkaisee päätöksen sisällön.
Viemärikuvaus keittiössä
Viemärikatsastuksella säästöä taloyhtiöllesi?
Mitä teidän taloyhtiössänne tiedetään viemäristön kunnosta? Mitkä ovat heikoimmat lenkit ja mitkä osat vaativat akuuttia korjausta? Mitkä taas voivat odottaa korjausta? Nykytilanteen kartoittaminen on tärkeää, jotta voidaan kohdistaa huoltokustannukset vain oleellisiin ja akuutteihin kohtiin.
20136_35447.jpg
Lumon parvekejulkisivu mahdollistaa rakentamisen lähemmäs melualueita
Liikennemelu lisääntyy ja asuntoja rakennetaan yhä vaativimmille paikoille: lentokenttien ja teollisuuden läheisyyteen sekä isojen liikenneväylien varteen.Tilanteet myös muuttuvat. Aikaisemmin niin rauhallinen asuinalue muuttuu meluisammaksi uusien tielinjausten myötä tai kaupunki laajenee ja myös sen hälinä ja melu saavuttavat ennen rauhalliset kiinteistöt.Lue lisää parvekelasituksistaJätä yhteydenottopyyntö!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton