• Etusivu
  • Osakas

TaloyhtiöTreffit: As Oy Annankatu 1, Turku

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.08.2012
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Taloyhtiön yleiskuvaus ja alustus:

As Oy Annankatu 1 Turku on 35 asunnon yhtiö. Rakennukset ovat valmistuneet 1908 ja 1913. Kodikas pihamiljöö sijaitsee vain 2 km:n päässä kauppatorilta. Asunnot lämpiävät sähköpattereilla ja kakluuneilla. Viime vuosina on tehty erinäisiä korjauksia, mutta 1960-luvulla asennettujen vesijohtojen ja viemärien kunnosta ei ole varmaa tietoa. Yhtiö suorittaa lähiaikoina putkiston kuntotutkimuksen ja valmistelee lähestyvää putkiremonttia.

Aloita keskustelu kirjoittamalla kommenttisi alla olevaan laatikkoon.

Siirry takaisin ilmoituksiin...

Osakas
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20228_79275.jpg
Ilmanvaihdon lämmöntalteenotolla säästää lämmityskuluissa
Taloyhtiön ilmanvaihto on tärkeä osa asuntojen asumismukavuutta, mutta ennen kaikkea se tuo taloyhtiölle ja sen asukkaille energiansäästöä.
20194_57390.jpg
Asennusvalmiit putkikotelot nopeuttavat remonttia
Kotimainen Halltex Oy on laajentanut tuotevalikoimaansa asennusvalmiilla putkikoteloilla, joilla sisätilojen putket saa piiloon tyylikkäästi, huomaamattomasti ja kustannustehokkaasti. Esimerkiksi käyttövesiputkien sekä keskuspölynimurin, lämmityskierron ja lämpöpumpun putkien kotelointi onnistuu nyt kätevästi.
20227_79085.jpg
Jos osakas vaihtaa lämpöpatterit, siirtyykö vastuu taloyhtiöltä osakkaalle?
Asumme kaksiossa, jossa vanhat levypatterit ovat menneet huonoon kuntoon. Maali rapisee ja levy näyttää ruostuneen.Olemme tehneet muutostyöilmoituksen taloyhtiölle asuntomme vanhojen levypattereiden vaihdosta uusiin. Hallituksen pyynnöstä pyydettiin hallituksen toivomalta insinöörifirmalta lausunto pattereiden vaihdosta.LVI-insinööri antoi tämän lausunnon:"Saatujen tietojen perusteella vanhat patterit ovat ruostuneita levypattereita. Patterin vaihto on täysin mahdollista ja lausunnon antajan suositus on, että patterit uusitaan, jotta ruostuneet levypatterit eivät alkaisi vuotamaan jossakin vaiheessa."Hallitus käsitteli insinöörin lausunnon ja antoi tämän lausunnon:"Hallitus päätti, että muutostyölupa myönnetään patterin vaihdolle, kuitenkin sillä ehdolla, että huoneiston osakkaat vastaavat kaikista mahdollisista ongelmista, mitkä voidaan todentaa aiheutuneen patterien asennuksesta. Hallitus kehottaa vielä kertaalleen harkitsemaan patterinvaihdon järkevyyttä."Miten voidaan erottaa asennuksesta aiheutuneet ongelmat ja yleiset ongelmat? Kuinka pitkään voidaan katsoa, että patteriongelmat johtuvat vaihdosta. Onko oikeutettua laskuttaa meitä koituneista "ongelmista"? Onko taloyhtiön laillista ylipäänsä asettaa tällaisia ehtoja?
202012_67854.jpg
Näin älylämmitys toimii vanhassa talossa
Helsinkiläisessä 40-luvun kerrostalossa otettiin viime keväänä käyttöön älylämmitysjärjestelmä Wattinen. Taloyhtiön lämmityskulut ovat pienentyneet jopa yli 30 prosenttia.
20182_51846.jpg
Hyödynnä lämpö - vanhan lämmitysjärjestelmän vaihto kannattaa
Lämpöpumput voivat kerätä lämpöä monista erilaisista lähteistä. Valinta riippuu kyseisen kiinteistön edellytyksistä. Ilma/vesilämpöpumpulla kerätään ulkoilmassa olevaa lämpöenergiaa ja tiivistetään se energiaksi, jolla tuotetaan lämmintä vettä pattereihin, lattialämmitykseen, kylpyyn ja suihkuun.Maalämpöpumpuilla voidaan kerätä lämpöenergiaa useilla eri tavoilla. Termiä "maalämpö" käytetään neljästä eri lämmönlähteestä: kalliosta, pintamaasta, pohjavedestä ja vesistöstä. Kulloinkin parhaiten sopiva lämmönlähde riippuu mm. rakennuksen energiantarpeesta, nykyisestä lämmitysjärjestelmästä ja maaperän tyypistä, jolle kiinteistö on rakennettu.Jätä yhteydenottopyyntö NIBE kiinteistömaalämpöpumpustaTilaa kiinteistömaalämpöpumppuesite veloituksetta
20214_69995.jpg
Miten palautamme vierasparkkipaikan aikarajoituksen takaisin?
Taloyhtiön vieraspaikalle on pystytetty liikennemerkki P lisäkylteillä "vieraspaikka (taloyhtiön nimi)" ja aikarajoituskyltti "4 h parkkikiekolla". Tämä on päätetty edellisen hallituksen aikana. Taloyhtiön uuden hallituksen puheenjohtaja on poistanut aikarajoitus lisäkyltin omatoimisesti ilman taloyhtiön uuden hallituksen kokousta ja päätöstä aikarajoituksen poistamisesta. Miten kyltin saa palautettua, kun sen poistanut henkilö ei sitä suostu palauttamaan?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton