• Etusivu
  • Remontti

Tee oma paloharjoitus ja vastaa kyselyyn, voit voittaa kodin siivoukset vuodeksi tai 1 000 eurolla SPEK:n tuotteita ja koulutusta!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 25.11.2013
201311_37149.jpg

Huoneistopalossa aikaa pelastautumiseen tulipalon syttymisestä on usein vain 2-3 minuuttia.

Pelastautuminen edellyttää palon nopeaa havaitsemista ja nopeaa poistumista. Siksi on tärkeää tietää, että osaa tulipalossa toimia oikein ja rauhallisesti. Turvallisen poistumisen harjoittelu antaa varmuutta ja osaamista tulipalotilanteen varalle.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö yhteistyökumppaneineen haastaa kaikki työyhteisöt, koulut, oppilaitokset, päiväkodit, taloyhtiöt ja perheet tekemään marras-joulukuussa paloharjoituksen.

Ilmoittaudu mukaan!

Tee oma paloharjoitus 31.12.2013 mennessä ja vastaa palautekyselyyn, voit voittaa kodin siivoukset vuodeksi tai 1 000 eurolla Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tuotteita ja koulutusta!

Ilmoittauduttuasi Omaan paloharjoitukseen saat tammikuussa palautekyselyn, jossa kerrot, miten Oma paloharjoituksesi onnistui. Vain vastaamalla palautekyselyyn, olet mukana palkintojen arvonnassa.

Tutustu paloturvallisuusviikkoon!

Palkinnot

Kodit-kategoria: Vuoden siivoukset kotiin 1 kpl kodinsiivouspalvelua enintään 3 000 euron edestä. Palkinto arvotaan kaikkien kategoriaan osallistuneiden kesken.

Koulut ja oppilaitokset, päiväkodit, taloyhtiöt ja työpaikat -kategoriat: jokaisessa kategoriassa 1000 euron arvosta Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tuotteita ja koulutusta. Palkinnot arvotaan jokaisen kategorian sisällä kaikkien siihen osallistuneiden kesken.

Lähde: www.spek.fi ja www.paloturvallisuusviikko.fi

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Ulkovaraston rakentaminen - muutostyötäkö?
Olen hakenut hallitukselta 4.5.2010 lupaa rakentaa taloyhtiön piha-alueelle pienen ulkovaraston, liitteenä olivat tuolloin myös kuvat, josta selvisi mm. rakennuksen mitat. Kunnalta sain silloin kuulla, ettei tarvitse rakennuslupaa, koska ulkovarasto on niin pieni mitoiltaan. Varsinainen yhtiökokous hyväksyi hakemuksen 3.6.2010. Nyt pyydettyäni isännöitsijäntodistusta, ei siinä ollut mainintaa ko. varastosta ja minun kuulemma tulisi nyt yli kaksi vuotta jälkikäteen tehdä asunnon muutosilmoitus. Voiko pitää paikkansa, koska uusi asunto-osakeyhtiölakikin tuli voimaan vasta 1.7.2010?
20188_54438.jpg
LTO voidaan asentaa talvellakin
Piikkiön kauniin kivikirkon kupeessa sijaitsevaan kerrostaloon toteutettiin vuodenvaihteessa täydellinen lämpöremontti. 1970-luvun alussa rakennetun talon öljylämmitys- ja ilmanvaihtolaitteistot olivat tulleet käyttöikänsä päähän ja energiankulutusta haluttiin pienentää. Uudeksi lämmitysmuodoksi valittiin ekologinen maalämpö.Jätä yhteydenottopyyntö NIBE kiinteistömaalämpöpumpustaTilaa kiinteistömaalämpöpumppuesite veloituksetta
20111_24079.jpg
Tulisijojen ja savupiippujen
Tiili on perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali. Tiilipiippu on edullinen rakentaa ja lämpötaloudellisilta ominaisuuksiltaan ylivoimainen. Se on ainoa massiivinen hormisto, joka pystyy luovuttamaan siihen varastoituneen lämmön huonetiloihin. Tiilipiippu vastaa lämmönvarauskyvyltään jopa toista tulisijaa.Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Tiilipiippu on paloturvallinen ja tulisijojen määrästä riippuen siihen on helppo tehdä myös tarvittava määrä hormeja.Tulisijojen ja savupiippujen varaavuus on viimeaikaisten tutkimusten mukaan noussut kuluttajan kannalta yhdeksi keskeisimmistä ominaisuuksista, mikä merkitsee huomattavia säästöjä jo yhden lämmityskauden aikana.Lisätietoa muuratuista savupiipuistaLisätietoa muuratuista tulisijoista
201011_23702.jpg
Energia-avustukset vuodelle 2011
Vuoden 2011 valtion talousarviossa on energia-avustusten myöntämistä varten vahvistettu 30 miljoonan euron suuruinen määräraha uusiutuvaa energiaa hyödyntävien lämmitystapojen käyttöönottoon ympärivuotisessa asuinkäytössä olevissa asuinrakennuksissa sekä muihin energia-avustuksiin 14 miljoonaa, josta pientalojen tarveharkintaisiin energia-avustuksiin 2 miljoonaa euroa.Avustusta haetaan sijaintipaikan kunnalta ja hakuaika päättyy 8.4.2011, tarkempia tietoja saa kunnan korjaus- ja energia-avustuksia käsittelevältä henkilöltä.Uudet säännökset tulivat voimaan 1.1.2011. Energia-avustuksia uusiutuvan energian käyttöönottoon ei lain voimaantulosäännöksen mukaan voi myöntää lämmitystapamuutokseen, silloin, kun toimenpiteet työmaalla on aloitettu ennen lain voimaantuloa.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Epämiellyttävä haju porraskäytävässä - mitä tehdä?
Asun kerrostalossa, jossa kaksi asuntoa/kerros. Naapurillani on viisi kissaa. Nyt jo parin kuukauden ajan on porraskäytävässä leijunut yököttävä kissan pissan haju. Toki ennenkin on ollut muutaman päivän hajuongelmia. Naapurilla on tapana säilyttää kissanpissan vaihtopusseja ulko-ovensa lähellä ja viedä sitten pois, kun on asiaa ulos. Olen laittanut asukkaalle pari kohteliasta kehotusta tehdä ongelmalle jotain. Hän ei vastaa myöskään ovikellon soittoon. Haju tunkeutuu jo oman asuntoni eteiseen, kun kuumuuden takia on pidettävä ikkunat raollaan ja parvekkeen ovi auki. Isännöitsijälle olen myös kertonut ongelmasta, ottaa yhteyttä, kunhan ehtii, oli isännöitsijän vastaus. Ystävät ja yläkerran naapurit yökkäilevät kanssani.Keneen otan yhteyttä, jotta hajuhaitasta pääsee eroon?
201610_47499.jpg
Säästötulos vastaa odotuksia
Kuusi lämpökaivoa ja yksi NIBE:n F1345-60 kw maalämpöpumppu asennettiin Sebbas-norrstugrändin 17 asunnon rivitaloyhtiöön keväällä 2015. 1970-luvulla valmistuneessa talossa oli aiemmin öljylämmitys, jonka myötä lämmitykseen liittyvät kulut olivat suuret. NIBE:n F1345-maalämpöpumpun asentamisen jälkeen ovat talon lämmityskustannukset pienentyneet neljänneksellä.– Öljylämmitys oli niin kallis, että meidän piti alkaa selvittää muita vaihtoehtoja. Harkitsimme kolmen eri yrityksen lämpöpumppuja, kertoo taloyhtiön puheenjohtaja Bengt Sund.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton