• Etusivu
  • Remontti

Tiili korjausrakentamisessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Julkaistu 21.01.2011
20111_24077.jpg

Ääneneristävyys on tärkeä kriteeri

Vanhaa betonielementtijulkisivua korjattaessa ei ole lainkaan sama, millä rakenneratkaisulla vanhan sandwichelementin kuorirakenne korjataan. Kun vanhan betonielementtitalon ulkoseinän ääneneristävyys on luokkaa 55-62 dB, on paikalla muurattu tiilijulkisivu lähes ainoa järkevä rakenneratkaisu, jolla alkuperäinen ääneneristävyystaso on mahdollista säilyttää tai jopa vähän parantaa, kun vanha betonikuori joudutaan poistamaan.

Kaikki kevyemmät korjausratkaisut heikentävät ääneneristävyyttä, jotkut jopa 10–15 dB, mikä on todella huomattava asumismukavuutta heikentävä tekijä, jota eri vaihtoehtoja vertailtaessa ei useinkaan oteta huomioon vaan asia selviää vasta käytännössä. Aito muurattu tiilijulkisivu on pitkäikäinen sekä huoltovapaa ja varmana ratkaisuna se valitaankin yhä useammin vanhan sandwich-elemettitalon uudeksi julkisivuverhoukseksi.

Tarvitsetko lisätietoa julkisivusaneerauksesta?

Jätä yhteydenottopyyntö Wienerbergerille...

ArGeTon – Uusi kevyempi tiilinen julkisivuverhousjärjestelmä

Wienerberger on tuonut Suomen julkisivumarkkinoille perinteisen muurattavan tiilen rinnalle uuden ArGeTon fasadijärjestelmän. Järjestelmä koostuu aidoista keraamisista tiililaatoista ja alumiinisesta kiinnitysmekanismista. Kevyen rakenteensa ansiosta verhous ei vaadi erillistä perustusta, mikä nopeuttaa asentamista ja alentaa samalla julkisivun kokonaiskustannuksia.

Järjestelmä mahdollistaa vapaan eristepaksuuden valinnan ja se soveltuu niin uudis- kuin korjausrakentamiskohteiden julkisivuverhoiluun. Järjestelmä soveltuu erinomaisesti käytettäväksi myös täydentävänä rakenteena perinteisen muurauksen rinnalla, kun kysymyksessä on esimerkiksi nauhamaisilla ikkuna-aukotuksilla varustettu talo.

ArGeTon järjestelmä koostuu aidoista keraamisista tiililaatoista ja alumiinisesta kiinnitysmekanismista.
ArGeTon järjestelmä koostuu aidoista keraamisista tiililaatoista ja alumiinisesta kiinnitysmekanismista.
Wienerberger Oy Ab
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20098_18375.jpg
Kestävä tiilijulkisivu elementtijulkisivun tilalle
Korjausprosessi vaihe vaiheeltaUuden muuratun julkisivun tekeminen alkaa liittyvien rakenteiden kartoituksella sekä perustusten tutkimisella. Vanhan rakenteen huonon kunnon vuoksi ulkokuori useimmiten poistetaan ja samoin tehdään vanhoille lämmöneristeille, jotka ovat saattaneet olla märkiä jo pitkiäkin aikoja. Riittämätön eristetilan tuuletus ja tiivis ulkokuori ovat estäneet eristetilaan joutuneen veden poistumista. Samalla rakenteeseen on saattanut kehittyä myös erilaista home- ja itiö kasvustoa.Uuden muurattavan tiilijulkisivun hyvä ominaisuus on sen tuulettuvuus. Riittävä (n. 30-45 mm) ilmarako mahdollistaa rakenteen eristetilan kuivana pysymisen kaikissa olosuhteissa. Kun eristeet eivät ole suoraan kiinni julkisivumateriaalissa, ei suoraa tuulen paineen aiheuttamaa veden eristeisiin joutumista myöskään tapahdu. Kun julkisivun pintamateriaali tuulettuu sekä ulko- että taustapuolelta, on myös sen kuivuminen sateen jälkeen nopeampaa kuin tuulettumattomissa rakenteissa.
20099_18822.jpg
Tiilestä muuratut savupiiput
Tiili on perinteisin ja yleisin savupiippujen rakennusmateriaali. Tiilihormisto on edullinen rakentaa ja lämpötaloudellisilta ominaisuuksiltaan ylivoimainen: se on ainoa massiivinen hormisto, joka pystyy luovuttamaan siihen varastoituneen lämmön huonetiloihin. Tiilihormiston edut korostuvat erityisesti huonetiloiltaan korkeissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Rakennuskustannuksiltaan muurattu savupiippu on hyvin kilpailukykyinen ja siihen on helppo tehdä tarvittava määrä hormeja.
200910_19268.jpg
Vanhan julkisivun korjaus
Jatkuvasti kohoava energian hintataso on johtamassa siihen, että kauniin ulkonäön ohella myös rakenteen elinkaariedullisuus eli käytön aikaiset kustannukset tulee olemaan yhä tärkeämpi valintakriteeri julkisivun peruskorjausvaihtoehtoa valittaessa. Tiilijulkisivu on pitkällä aikavälillä energiaedullisin ja vähiten huoltoa kaipaava julkisivuratkaisu.Lisätietoa julkisivun korjaamisesta tiilellä
202110_72900.jpg
Taloyhtiön talousarvio
Talousarvion laatiminenTalousarvio on taloyhtiön toimintasuunnitelma ja sen laatii yleensä hallitus tai isännöitsijä hallituksen ohjeiden perusteella. Talousarvion keskeisin tarkoitus on selvittää yhtiövastikkeiden suuruus ja näin ollen sen laatiminen perustuu yhtiöjärjestyksen määräykseen vastikkeiden määräämisperusteista. Hallitus esittää talousarvioehdotuksen yhtiökokoukselle, joka vahvistaa sen viralliseksi talousarvioksi.Talousarvio on hyvä tehdä tuloslaskelmakaavan mukaisesti ja sitä voidaan tarkentaa tarvittavilla yksityiskohdilla. Talousarvion laadinta lähtee kulujen arvioinnista. Ensimmäisenä arvioidaan kiinteistön hoitomenot sekä ne aktivoitavat kulut, jotka on suunniteltu katettavan hoitovastikkeilla. Hoitomenojen jälkeen arvioidaan kiinteistön muut tuotot, kuten vuokrat sekä käyttökorvaukset ja näin jäljelle jää osakkailta perittävillä hoitovastikkeilla katettavat kulut. Jos edellisen vuoden talousarvio on toteutunut ylijäämäisenä, eli vastikkeina perittävät tulot ovat ylittäneet niillä katettavat kulut, otetaan tämä ylijäämä vastikkeiden arvioinnissa huomioon. Vastaavasti otetaan huomioon myös edellisen vuoden alijäämä, jolloin vastike voi olla talousarvion osoittamaa suurempi.
20225_78434.jpg
Tarpeenmukainen ilmanvaihto säätyy tilanteiden mukaan
Hyvä sisäilma on tärkeä hyvinvoinnin osa-alue taloyhtiön asukkaille ja tilojen käyttäjille. Asunnon ja yhteiskäytössä olevien tilojen ilman tulee vaihtua tarpeeksi usein, jotta se pysyy hyvänä hengittää ja ylimääräinen kosteuskuorma poistuu.
20228_79186.jpg
Kuka vastaa vanhan rakennusvirheen korjauksesta?
Kyseessä on 2004 valmistunut kerrostalo. Kosteiden tilojen kuntokartoituksessa kaksi vuotta sitten, kuudesta asunnosta löytyi rakennusvirhe. Suihkun lattiakaivon tiiviste/rinkula oli asennettu väärin ja se päästää kosteutta rakenteisiin. Pintakosteusmittauksessa kosteutta oli kylpyhuoneen ovelle saakka.Taloyhtiö tiedotti, että osakkaat voivat remontoida kylpyhuoneita omakustanteisesti ja että seuraavat tilannetta. Ainut mitä on tehty, on uusi pintakosteusmittaus nyt keväällä ja tulos oli sama, osittain jopa huonompi. Kenen vastuulla tämän virheen korjaaminen ja kustannukset ovat?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton