• Etusivu
  • Energia

Paljonko säästöä ja muita etuja saadaan valitsemalla maalämpö?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Julkaistu 25.09.2018Päivitetty 08.03.2024
20189_54813.jpg

Investoimalla maalämpöön voidaan lämmityksessä saada suuria säästöjä sekä saneeraus- että uudiskohteissa. Tämän lisäksi maalämpö tuo mukanaan monia muita etuja ja se helpottaa asukkaiden arkea.

Investointi kannattaa

Saneerauskohteiden säästöjen arviointi on helppoa. Pätevä laskukaava on nykyiset lämmityskulut jaettuna kolmella, jolloin saadaan maalämmön aiheuttamat lämmityskustannukset. Esimerkiksi 30 000 euron öljylasku vaihtuu siis 10 000 euron sähkölaskuksi. Öljyn hinnan nousu kasvattaa säästösuhdetta entisestään. Vastaavanlaisessa uudiskohteessa lämmityksen hinta maalämmöllä tulisi vieläkin edullisemmaksi.

Itse maalämpöpumppu maksaa itsensä takaisin nopeasti. Lämpökaivot ovat investoinneista suurin, mutta oikein mitoitettuina ne palvelevat kiinteistöä koko sen elinkaaren ajan ja energiaa niistä riittää loputtomiin. Oheisessa esimerkkilaskelmassa maalämpöjärjestelmän hankinta maksaa itsensä takaisin noin kuudessa vuodessa.

Info

Info

Esimerkkisäästölaskelma

Taustatiedot: Rivitalo Raumalla, rakennusvuosi 1998, pinta-ala 1 200 m2, 11 asuntoa, öljykeskuslämmitys, lattialämmitys, öljynkulutus 18 500 l/v = 18 500,00 €
Kiinteistöön asennetaan maalämmöksi Bosch 7000 LW, 48 kW:n maalämpö ja lisäksi 500 litran työsäiliö ja kaksi 500 litran käyttövesivaraajaa.
• Tehonpeitto 89 %
• Lämpöpumpun tarvitsema energia 36 930 kWh
• Lisäenergia (sähkövastus) 240 kWh
• Lisälämmitys 5,9 kW
• Laskettu, annettu energia 156 620 kWh
• Ilmainen energia 119 450 kWh
• Vuosikulutus 4 088,00 €, sähkön hinta 0,11 €/kWh

Esimerkkilaskelmassa vuosisäästö maalämpöpumpulla on siis huimat 14 412 euroa vuodessa.

Maalämmöstä edullisuuden lisäksi muitakin etuja

Maalämpö on uusiutuvaa energiaa ja näin ollen myös ympäristöystävällinen valinta kiinteistön lämmitysmuodoksi. Sen hankinta vaikuttaa usein myös koko kiinteistön arvoon positiivisesti. Lisäksi se on oikein mitoitettuna ja asennettuna vaivaton lämmitysratkaisu. Automatiikka pitää huolen maalämpöjärjestelmän toiminnasta. Järjestelmä toimii siis aina mahdollisimman taloudellisesti pitäen samalla huolen siitä, että lämmönjakoverkkoon syötetään oikean lämpöistä vettä ja käyttövettä riittää. Kulutusta on helppo seurata laitteen automatiikasta eikä lämmityslaskuissa koeta yllätyksiä.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Tärkeää on ammattitaitoinen asennus

Maalämmöllä saadaan parhaita tuloksia, kun valitaan ammattitaitoinen ja luotettava asennusliike. Bosch Kiinteistölämpömestarit ovat suorittaneet Boschin tarjoamat asiantuntijakoulutukset ja Bosch Kiinteistölämpömestarilta maalämpöjärjestelmälle saa täyden kuuden vuoden takuun. Bosch tarjoaa tukea Kiinteistölämpömestareille aina mitoitusten teosta alkaen. Ainoana laitevalmistajana Bosch myös etävalvoo kiinteistökohteitaan koko kuuden vuoden takuuajan.

Jätä yhteydenottopyyntö maalämmöstä

Pyydä lisätietoa Bosch-kiinteistölämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
Energia
lämmitys
kiinteistö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20193_56568.jpg
Vaihtamalla maalämpöön säästetään luontoa ja rahaa
Investoimalla maalämpöön voidaan lämmityksessä saada suuria säästöjä sekä saneeraus- että uudiskohteissa. Tämän lisäksi maalämpö on ekologinen vaihtoehto, joka helpottaa asukkaiden arkea. Maalämpöön siirtyminen onkin oikea järki-investointi! Mutta paljonko säästöä saadaan, ja kuinka pitkä on takaisinmaksuaika?
20181_51266.jpg
Maalämpö kiinteistöön?
Taloyhtiöt, liikekiinteistöt, hallit, julkisrakennukset... Maalämpö soveltuu ratkaisuksi useimmissa tapauksissa, kun haetaan ekonomista ja ekologista ratkaisua isommankin rakennusmassan lämmitykseen.
20195_57841.jpg
Energiaa säästävä lämmitysratkaisu suurille rakennuksille
Maalämpö soveltuu ratkaisuksi useimmissa tapauksissa, kun haetaan ekonomista ja ekologista ratkaisua isommankin rakennusmassan lämmitykseen.Maalämpölaitteiston asennuksen jälkeen kiinteistö saa riittävästi lämpöä ja käyttövettä sekä taloyhtiö huomattavasti pienemmät lämmityskustannukset.
Maisemakuva, jossa kerrostaloja Merihaassa
Puolita vanhan kerrostalon lämmityskustannukset
Poistoilmalämpöpumppu on tehokas – mutta monelle edelleen tuntematon – ratkaisu, jolla voidaan saavuttaa erinomaisia tuloksia. Poistoilman talteenotolla esimerkiksi 1970-luvun kerrostalo voi puolittaa lämmityskustannuksensa. Energiaomavaisuus saavutetaan valitsemalla samalla päälämmitysjärjestelmäksi maalämpö.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton