• Etusivu
  • Remontti

Puhelu ei kuulu kunnolla matalaenergiatalossa: Mikä avuksi?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö DNA Oy
Julkaistu 02.06.2022Päivitetty 22.09.2023
20226_78521.jpg

Matalaenergiatalo takaa säästöjä energian kulutukseen, mutta energiatehokkuuden mahdollistavat rakenteet voivat samalla aiheuttaa harmaita hiuksia puheluiden kuuluvuuden kanssa. Sama ongelma saattaa tulla, kun taloon vaihdetaan uudet ikkunat. Kellarissa puhelut eivät koskaan ole kuuluneetkaan, saatikka väestönsuojassa.

Näppärä ratkaisu pulmaan löytyy WiFi-puheluista, kun käytössäsi on taloyhtiöasukkaan DNA Netti ja WiFi-modeemi. Riittää siis, että puhelimella on yhteys langattomaan WiFi-verkkoon.

Mikä on WiFi-puhelu?

WiFi-puhelu on tavallinen puhelu, joka matkapuhelinverkon sijaan käyttää WiFi-modeemin langatonta WiFi-verkkoa. WiFi-puhelu toimii saumattomasti matkapuhelinverkon kanssa, joten puhelu jatkuu katkeamatta matkapuhelinverkossa, jos poistut puhelun aikana kotisi WiFi-verkon kantaman alueelta. Puhelun toisen osapuolen ei tarvitse käyttää WiFi-puheluominaisuutta.

Toistaiseksi hätäpuhelut välitetään aina automaattisesti matkapuhelinverkon kautta.

Mitä tarvitaan WiFi-puheluiden käyttämiseen?

WiFi-puheluiden käyttämiseen tarvitaan DNA Netti ja WiFi-modeemi sekä puhelinliittymä ja puhelin, jotka tukevat WiFi-puheluita. Ominaisuus toimii DNA:n uusimmilla puhelinliittymillä ja valtaosalla 2020-luvulla julkaistulla puhelinmalleilla. Toistaiseksi ominaisuutta ei voi käyttää DNA:n verkossa Applen puhelimilla.

Info

Info

Näin helposti otat WiFi-puhelut käyttöön:

  1. Mene puhelimen puheluasetuksiin ja salli asetuksista WiFi-puheluiden käyttö.
  2. Mene puhelimen WiFi-asetuksiin ja yhdistä puhelin kotisi WiFi-verkkoon.

Mallikohtaiset ohjeet löydät puhelimesi käyttöohjeista.

Miten soitan WiFi puhelun?

Aktivoi puhelimesi asetuksista WiFi-puhelut päälle. Kun puhelimesi on kytkeytynyt WiFi-verkkoon, muodostuu saapuva tai lähtevä puhelu automattisesti WiFi-puheluna.

Puhelimestasi näet, onko puhelu WiFi-puhelu, kun näyttöön ilmestyy WiFi-puhelua kuvaava ikoni. Huomaathan, että ikoni vaihtelee eri puhelinmalleissa.

Info

Info

Kaipaatko lisää apua?

Jos jäit miettimään, onko sinulla kaikki tarvittava WiFi-puheluiden käyttämiseen tai haluat päivittää liittymiäsi tai laitteitasi, käy lähimmässä DNA Kaupassa tai ole yhteydessä DNA:n asiakaspalveluun.

DNA Netti taloyhtiöille: Nopea, helppo ja huoleton – kaiken lisäksi edullinen.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

DNA Oy
Remontti
netti
taloyhtiönetti
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

nainen liittää kaapelia reitittimeen pöydän vieressä
Osaatko taloyhtiö­netin sanastoa? Osallistu samalla robotti-imurin arvontaan!
Kyberturvallisuus on päivän sana, mutta mitä ymmärrät nettiin ja nettiturvallisuuteen liittyvistä sanoista?Tee hauska testi ja opi samalla tärkeää kyberturvallisuus- ja taloyhtiönettisanastoa. Samalla selviää oletko perusnörtti vai kyberguru. Tiedätkö muuten mitä eroa on Wifillä ja Fifillä? Testin jälkeen tiedät.Testin lopussa on arvontalipuke, jolla voit osallistua DNA Welho Oy:n järjestämään arvontaan. Palkintona upea robotti-imuri iRobot Roomba 694 helpottamaan arkea. Palkinnon arvo on 204 euroa.<< Arvonta on päättynyt (6.11.). ARVONTA ON SUORITETTU ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti >>
20223_77220.jpg
Miten sujuvoitat taloyhtiön viestintää?
DNA pyysi isännöitsijöiltä viime syksynä palautetta, mistä taloyhtiöihin liittyvästä asiasta halutaan kuulla lisää. Esitettyyn kysymykseen tuli eniten vastauksia aiheesta asukastiedottaminen taloyhtiöissä. Jos taloyhtiössä halutaan tehostaa toimintaa, tärkeässä osassa on nimenomaan viestintä ja sen sujuvuus. Miten osallistut taloyhtiön toimintaan, jos et edes tiedä mitä taloyhtiössä on meneillään?
kesäkuvassa eri värisiä kerrostaloja vierekkäin ja välissä vihertäviä puita
Asiantuntevaa neuvontaa taloyhtiöpäättäjille: Tutustu Pinkkiin oppaaseen
Digitaaliset palvelut, taloyhtiönetti, laajakaista, älylämmitys, tietoturva ja monet muut asiat askarruttavat nykyisiä taloyhtiöpäättäjiä. Taloyhtiöt kohtaavat jatkuvasti haasteita pyrkiessään tarjoamaan asukkailleen nykyaikaista ja toimivaa digitaalista asumiskokemusta.Ilmaiseksi ladattava DNA:n Pinkki opas taloyhtiöille on suunniteltu vastaamaan näihin tarpeisiin, tarjoten kattavan katsauksen palveluihin ja ratkaisuihin, jotka voivat tehdä taloyhtiöiden arjesta entistä sujuvampaa.
parisunta istuu sohvalla ja katselee televisiota
Yhdellä laitteella helposti upea äänimaailma kotisohvallesi
Televisioiden omat kaiuttimet jättävät usein toivomisen varaa äänentoiston laadussa. Hyvän televisioäänen saavuttaminen vaatii usein tarkkaa harkintaa ja mahdollisesti ylimääräisiä laitteita, sillä televisioiden omat kaiuttimet ovat rajallisia monipuolisessa äänentoistossa. Hyvään äänentoistoon pyrkiminen saattaa vaatia useitakin erilaisia osia ja niiden lisäosia sekä rahaa.
20231_80624.jpg
Päätöksenteko yhtiökokouksessa vaatii tietoa
Nettiliittymän hankinta nousee monessa taloyhtiössä kevään yhtiökokouksen puheenaiheeksi. Päätöksenteko vaatii tietoa. Miksi taloyhtiönetti on hyvä asia, mitä se merkitsee ja miten se hankitaan?Laadukas nettiyhteys kuuluu nykyaikaisen taloyhtiön peruspalveluihin siinä missä lämpö, vesi ja kiinteistönhuolto. Nopea netti on valttia myös esimerkiksi asuntoa myydessä. Nykyisille asukkaille taloyhtiönettiin siirtyminen tarkoittaa usein myös sitä, että nettiyhteyden kuukausihinta putoaa roimasti.
20229_79562.jpg
Onko taloyhtiösi automaatio­laitteiden tietoturva kunnossa - lue mistä on kyse
Taloyhtiöissä ohjataan lukuisia tärkeitä toimintoja automaattisesti sekä etänä. Näitä ovat lämmönjakohuoneen tekniikka, ilmanvaihtokoneistot, hissien ja lukitusjärjestelmän tai yleisen kulunvalvonta, kameravalvonta, parkkipaikkojen sähkö- ja lataustolpat, ylipäätään kaikki sellaiset taloyhtiön toiminnot, joita halutaan ohjata etänä huoltoyhtiön kautta. Tähän saakka on keskitytty itse järjestelmien ja yhteyksien toimivuuteen, mikä sekin on tietysti tärkeää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton