• Etusivu
  • Remontti

Älykkäät hanaratkaisut ovat osa nykyaikaista kotia

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Julkaistu 06.04.2018
20184_52463.jpg

Kodit digitalisoituvat vauhdilla ja uudet älykkäät sovellukset helpottavat käyttämään ja huoltamaan kodin tekniikkaa. Vesi on myös osa älykkäiden kotien tulevaisuutta.

Vesikalusteiden – hanojen ja suihkujen - uusi aikakausi on jo täällä. Esimerkiksi kosketusvapaat hanat mahdollistavat vedenkulutuksen puolittamisen kotona ja julkisissa tiloissa samalla kun ne nostavat käyttäjäystävällisyyden ja hygienian uudelle tasolle.

Elektroniset hanat, joissa on Bluetooth-yhteys

Elektroniikka on kehittynyt valtavasti viime vuosina, samalla kun komponenttien koko on pienentynyt. Tänä aikana prosessori- ja sensoritekniikassa on otettu merkittäviä edistysaskelia.

Yksi viimeisimmistä kosketusvapaiden hanojen edistyksaskelista on Bluetooth-yhteys, joka mahdollistaa uusia ominaisuusia ja toimintoja. Kosketusvapaat Oras-hanat, joissa on Bluetooth-yhteys, voidaan yhdistää Oras App-sovellukseen, joka on suunniteltu erityisesti ammattilaisille. Sovellusta voidaan käyttää tiedon keräämiseen, lukujen seuraamiseen (käyttökerrat, vedenkulutus yms.), raporttien lähettämiseen sähköpostiin ja tehdasasetusten muuttamiseen.

20184_52461.jpg

Elektronisten hanaratkaisujen edelläkävijä

Kaikkien markkinoilla olevien kosketusvapaiden hanojen perusperiaatteet ovat samoja, mutta etenkin niiden sensoriteknologioissa on valmistajakohtaisia eroja.

Useimmilla hanavalmistajilla sensorin toiminta perustuu takaisinheijastuvan valon määrään. Oraksen kosketusvapaissa hanoissa toiminta perustuu takaisin heijastuvan valon etäisyyteen, ja siksi muuttujat kuten väri tai materiaali vaikuttavat huomattavasti vähemmän sensorin toimintaan. Sensoritekniikan lisäksi, Oraksen tuotteissa erityistä on niiden herkkä magneettiventtiili, joka on Oraksen itsensä kehittämä ja valmistama.

Lisäksi Oraksen hanat on kehitetty ja valmistettu omissa tiloissa. Se tarkoittaa, että kaikki komponentit ja asiantuntemus elektronisten hanojen tuottamiseen löytyy Oraksen omista tuotantotiloista ja tuotekehityksestä. Oras esitteli ensimmäiset kosketusvapaat hanat 1990-luvulla, jolloin elektronisia hanaratkaisuja alkoi vasta ilmaantua. Siitä lähtien Oras on jatkuvasti keskittynyt kasvattamaan tätä tietotaitoa ja löytämään uusia, innovatiivisia ratkaisuja luodakseen käyttäjäystävällisiä ja edistyksellisiä tuotteita ja palveluita markkinoille.

20184_52464.jpg
Oras Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20136_35447.jpg
Lumon parvekejulkisivu mahdollistaa rakentamisen lähemmäs melualueita
Liikennemelu lisääntyy ja asuntoja rakennetaan yhä vaativimmille paikoille: lentokenttien ja teollisuuden läheisyyteen sekä isojen liikenneväylien varteen.Tilanteet myös muuttuvat. Aikaisemmin niin rauhallinen asuinalue muuttuu meluisammaksi uusien tielinjausten myötä tai kaupunki laajenee ja myös sen hälinä ja melu saavuttavat ennen rauhalliset kiinteistöt.Lue lisää parvekelasituksistaJätä yhteydenottopyyntö!
20236_82003.jpg
Asunnossa paljastui vanha vesivahinko - miten toimia?
Kysymys on asunto-osakeyhtiöstä. Ostin asunnon ja myöhemmin tuli ilmi kosteusongelma, joka oli ollut jo ennen kaupantekoa tiedossa ja josta minulle ei ollut myyjä eikä välittäjä kertonut. Tästä ei myöskään ollut isännöitsijätodistuksessa mitään mainintaa. Myöhemmin asiaa isännöitsijältä tiedusteltaessa, sain ensi kertaa 2,5 vuotta kaupanteon jälkeen kuntokartoitusraportin, jossa vesivahinko oli kuvin sekä sanoin kerrottu.Huoneistossa on ollut omituista hajua ainakin viimeisen vuoden ajan. Nyt on tehty sisäilmanmittaus ja löytyi lieviä merkkejä mikrobiongelmasta. Tutkimukset jatkuvat materiaalinäytteiden osalta seuraavaksi.Kuulun itsekin hallitukseen, mutta nyt kaikki asiaan liittyvät keskustelut (puheenjohtaja sekä muu hallitus) pidetään ilman minua, onko se oikein? Minullako ei ole oikeutta tietää asiasta, asiasta viestitellään sähköpostilla ja minut on jätetty keskustelun ulkopuolelle?
201510_44492.jpg
Kulujen oikeudenmukainen jakaminen taloyhtiössä?
Taloyhtiömme yhtiökokous on päättänyt rahoittaa lukkojen asennuksen hankevastikkeella. Yhtiöjärjestyksen mukaan korjaukset rahoitetaan kuten hoitovastike. Nyt isännöitsijä ja jotkut muut väittävät, että hankevastike tarkoittaa kustannusten tasajakoa. Se suosii isoja asuntoja ja asettaa osakkaat eriarvoiseen asemaan. Pöytäkirjassa ei ole mainintaa kustannusten jaosta tasajaolla.Tarkoittaako hankevastike kustannusten tasajakoa vai suoritetaanko jako yhtiöjärjestyksen määräysten mukaisesti?
20202_62540.jpg
Case 3: Kuka kantaa vastuun päätöksistä taloyhtiössä?
Artikkeli perustuu Markus Talvion luentosarjaan ja on lyhennelmä isosta kokonaisuudesta.
20121_29057.jpg
Kuinka suoriutua vuodesta 2012 edellistä paremmin?
Jälleen on vuosi vierähtänyt eteenpäin ja on aika summailla asioita, jotka ovat muuttuneet tai muuttuvat kuluvana vuonna. Taloyhtiöiden osalta mielenkiinto kiinnittyy erityisesti myönnettäviin tukiin sekä käyttökustannusten nousuun. Pohdittaessa asioita pidemmällä aikajänteellä, on todettava, että vuorovaikutus eri kokonaisuuksien välillä on huomattavaa. Vuosi vaihtui – mikä muuttui?
20116_26540.jpg
Miksi hoitovastikkeet nousevat?
Tampereella totuus kohdattiin talousarviota laadittaessaSyksyn yhtiökokouksissa oli jo selvää, että korotuksia tulee tällekin vuodelle. Talousarviota laadittaessa kaukolämmön osalta kustannusnousuksi tiedettiin 13,6 %, sähkönsiirtohinnan osalta 10 %, vesi- ja jätevesimaksuihin osalta yhteensä 1,5 %. Ja tämä oli vasta alkua. Toki korotuksia tulee muihinkin palveluihin huomioiden yleisen kustannustason nousun esimerkiksi polttoainekustannuksissa. Kaikki nämä heijastuvat mm. kiinteistöhuollon kustannuksissa.Toinen taloyhtiötä herättelevä muutos johtui heinäkuussa 2010 voimaan tulleesta asunto-osakeyhtiölakiuudistuksesta. Kuntoarvioita on laadittu kuluneen vuoden aikana varmasti enemmän kuin koskaan ja syystäkin. Suomen asunto-osakeyhtiörakennuskanta on vaiheessa, jossa korjaustarvettakin on enemmän kuin koskaan aiemmin. Tärkeää kuitenkin on, että uudistuksen myötä on mahdollisuus siihen, että taloyhtiöissä aktivoiduttaisiin tutkimaan niin suuria kuin pieniäkin korjaustarpeita vuosittain. Tämä on taloyhtiön yhteinen etu; ilman investointeja arvon säilyttäminen saati nostaminen on poikkeuksellista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton