Maalämmöllä isossa kohteessa isompi säästö

Maalämmöllä pienessä rakennuksessa pienet energiansäästöt, suuressa isot

Lämpöpumpuilla saadaan aikaan todella suuria säästöjä. Ne ovat erinomainen ratkaisu suuriin kiinteistöihin, joissa on suuri energiankulutus, sillä säästöt ovat sitä suurempia mitä suurempi kulutus on.

Tilaa maksuton esite NIBEn lämmitysjärjestelmistä

Siuronpuistossa lämmityskustannukset putosivat 2/3

Nokialla as oy Siuronpuisto vaihtoi öljylämmityksen maalämpöön. Energiakustannukset ovat nyt 1/3 entisestä.

Asunto-osakeyhtiössä on 24-48 asuntoa kahdessa talossa. Öljyä näiden asuntojen lämmitykseen kului vuodessa noin 60 000 l. Kun öljyn hinta ja samalla yhtiövastike nousivat jatkuvasti, tehtiin päätös lämmitystavan vaihtamisesta. Energiankulutuksen vähentämiseksi oltiin tehty jo ikkunoiden vaihdosta yläpohjan lisäeristämiseen.

Nokian Siuronpuistossa energiankulutusta saatiin pienennettyä huomattavasti siirtymällä öljylämmityksestä maalämpöön.Nokian Siuronpuistossa energiankulutusta saatiin pienennettyä huomattavasti siirtymällä öljylämmityksestä maalämpöön.

Maalämpöpumpuiksi kaksi NIBE:n 60kW F1345-kiinteistölämpöpumppua

Ekolämpö Oy porasi tontille 14 lämpökaivoa, joilla syvyyttä on 200 m. Maalämpöpumppujen lisäksi asennettiin kolme 1000 litran NIBEn lämminvesivaraajaa. Jos sattuu tulemaan kova pakkastalvi, maalämpöpumppujen tueksi asennettiin kaksi sähköllä toimivaa 42 kW:n lisälämmitintä.

F1345-kiinteistölämpöpumppu

Asumiseen ei maalämpöpumppujen asennus vaikuttanut juurikaan. Parin tunnin verran lämmin vesi oli katki. Uusi järjestelmä asennettiin toukokuussa, lämpökaivot porattiin pääsiäisen aikaan.

Laskelmien paikkansa pitävyys iloinen yllätys

Paitsi energialaskun putoaminen kolmannekseen, myös lämmitysjärjestelmän takaisinmaksuaika on ollut iloinen yllätys.

Taloyhtiö oli ottanut kuuden vuoden maalämpölainan, josta oli jo maksettu puolet. Viidenkin vuoden laina olisi riittänyt. Lainan lyhennyksiä on maksettu sillä erotuksella, mikä saadaan kun vähennetään aiemmista öljylämmityksestä tulleista kuluista nykyiset maalämmön kustannukset.
Molemmissa taloissa on oma lämmitysenergian mittausjärjestelmä, joten kustannukset saadaan jaettua talokohtaisen kulutuksen mukaan.

Tilaa maksuton esite NIBEn lämmitysjärjestelmistä

Huollon vapaus

Rahallinen hyöty on tietenkin näkyvin säästö kaikille asukkaille. Maalämmön hyödyksi voidaan laskea myös huoltovapaus. Nuohouksia ja poltinhuoltoja ei enää tarvita. Pannuhuoneen vieressä ei haise enää öljy. Enää ei noki kulkeudu kengistä ympäri taloa. Asunto-osakeyhtiö teki huoltosopimuksen Ekolämpö Oy:n kanssa, joka tarvittaessa tekee tarvittavat toimenpiteet. Osa onnistuu etänä NIBE Uplink -järjestelmän avulla tarvittaessa vaikka maapallon toiselta puolelta internet yhteyden avulla. Ilmoitus häiriötilanteesta tulee hallituksen jäsenen sekä yrityksen puhelimiin - tosin puhelin ei ole juuri pirissyt.

Ilmainen lisäturva

Kattavan kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi NIBE tarjoaa lämpöpumpuilleen huolettoman kuuden vuoden NIBETURVAn. Kestävälle tuotteelle uskalletaan antaa pitkä takuuaika.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö NIBE-maalämpöjärjestelmästä

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
26.6.2017