Kuka hoitaa tiedottamisen taloyhtiössä?
Omataloyhtiö.fi

Viikon kysymys: Kuka hoitaa tiedottamisen taloyhtiössä?

Kuka hoitaa tiedottamisen taloyhtiössä?

Olen ihmetellyt kun hallituksen nimissä tulee erilaisia tiedotteita ja kyselyitä, jotka on lähettänyt hallituksen ulkopuolinen tiedottajaksi itseään kutsuva henkilö, tässä tapauksessa hallituksen pitkäaikaisen puheenjohtajan aviopuoliso. Kysyin asiasta yhtiökokouksessa, mutta en saanut järkevää vastausta.

Myöhemmin löytyi asukastietomapista ko. tiedottajan laatima tiedote, jossa luki suoraan lainattuna seuraavaa: "Em. kokouksessaan hallitus päätti yhtiötä koskevan tiedotuksen lisäämisestä. Tiedotuksen vastuuhenkilöksi valittiin XX. Pyrin laatimaan kirjeitä tarpeen mukaan."

Voiko hallitus nimetä ulkopuolisen henkilön lähettämään tiedotteita ja kyselyitä hallituksen nimissä?

Vastaus:

En näe periaatteellista estettä sille, etteikö hallitus voisi valtuuttaa jonkun henkilön tiedottamaan hallituksen päätöksistä. Eikö se ole osakkaidenkin etu, että yhtiössä tiedotetaan asioista hyvin kunhan tiedottaminen on asiallista ja vastaa todellisuutta?

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590."

 

 

 

 

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa.

Siirry Kysy niin vastaamme -palveluun

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö lakimiehelle!

tai

Tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä".

Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.

Aiemmin esitetyt viikon kysymykset:

Aiemmin esitetyt ja vastatut viikon kysymykset löytyvät alla olevasta linkistä!

Viikon kysymykset!

Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko yhteydenoton lakimieheltä?

 
Julkaistu
13.2.2017