Viimeinen pisara ota osaa veden säästämiseen

VIIMEINEN PISARA
Kun vedenkulutukseen liittyvät asiat askarruttavat,
Ahti tietää vastauksen.

Monesti kulutukseen perustuvaa laskutusta vastustavat ihmiset, jotka tietävät maksattavansa lotraustaan muilla, kertoo Ahti.Monesti kulutukseen perustuvaa laskutusta vastustavat ihmiset, jotka tietävät maksattavansa lotraustaan muilla, kertoo Ahti.

"Kannustan kaikkia vouhkaamaan lisää ja kovempaa veden säästämisen puolesta!"

K: Asuntoomme tehtiin viime vuonna putkiremontti ja sen myötä saimme myös vesimittarin. Lukemat ovat olleet ihan järkyttäviä! Mielestäni emme kumpikaan lotraa, mutta ensimmäinen tasauslasku toi ison loven reissubudjettiimme. Näyttääköhän mittarimme väärin? Niissä on kuulemma usein vikoja!

V: Epäilysi kuulostavat korvaani kovin tutuilta. Perää niille ei kuitenkaan juuri ole: viat ovat äärimmäisen harvinaisia ja esimerkiksi Verto-merkkisten vesimittareiden lukema on tarkka. Sen sijaan useimmat yllättyvät joutuessaan kohtaamaan todellisuuden. Suurin osa vedestä kuluu suihkussa, mutta kokonaisuus on monen asian summa. Annatteko hanan valua hammaspesulla? Tiskaatteko käsin? Pyykkäättekö vajaita koneellisia? Mittarin toimivuuden voit tarkistaa yksikertaisella kikalla: katso sen lukema, laske ämpäri täyteen vettä ja katso lukema uudelleen.
K: Taloyhtiööni on tulossa ensi vuonna huoneistokohtaiset vesimittarit, mutta useimmat asukkaat haluavat, että maksu perustuu senkin jälkeen päälukuun. Nämä purnaajat sanovat, että toteuman mukainen vesilasku lisää isännöitsijän työmäärää niin, että todellisuudessa asumiskulut vain kasvavat. Minusta kulutukseen perustuva lasku on ainoa oikeudenmukainen tapa hoitaa asia, mitä voin tehdä?

V: Laskutustavasta määrätään yhtiöjärjestyksessä ja muutoksen taakse on saatava enemmistö. Monesti kulutukseen perustuvaa laskutusta vastustavat ihmiset, jotka tietävät maksattavansa lotraustaan muilla. Isännöitsijän työajan suhteen voisin sanoa, että onneksi kehitys kehittyy. Mainittakoon tässä yhteydessä VertoLive, joka mahdollistaa kulutuksen reaaliaikaisen seurannan verkossa ja siirtää lukemat automaattisesti laskutusohjelmaan. Ehkä voisit kutsua asiantuntijan taloyhtiön kokoukseen kertomaan siitä, miltä todellisuus oikeasti näyttää vuonna 2017?
K: Veden säästäminen on IHME VOUHKAAMISTA! Mitä väliä, ei vesi Suomesta kesken lopu?!?! Viimeks kun katsoin, niin tää on edelleen tuhansien järvien maa!!!

V: Väärin ja oikein. Wikipedia kertoo, että Suomessa on 187 888 yli viiden aarin kokoista järveä. En ole tuon alan asiantuntija, joten tähän lähteeseen on luotettava. Olet joka tapauksessa oikeassa: meillä riittää vettä. Fakta ei kuitenkaan kestä lähempää tarkastelua. Lämmin vesi on tyyristä ainetta: sen osuus nykyaikaisen kerrostalon lämmitysenergiasta ja sen kustannuksista on vähintään 40%. Tiesitkö, että 12 minuutin suihkuun kuluvalla energialla jääkaappisi hurisee kolme viikkoa? Kannustan siis kaikkia vouhkaamaan lisää ja kovempaa veden säästämisen puolesta! Mitä kovempaa huudat, sitä enemmän tienaat.
Verto on yli 30 vuoden kokemuksella Suomen johtava huoneistokohtainen vedenmittausjärjestelmä. Markkinoiden älykkäin järjestelmä pienentää asukkaiden laskuja, säästää etäluettavuudessaan isännöitsijän aikaa, tarjoaa ammattilaisille teknistä tukea kautta linjan ja on kiinteistösijoittajalle elinkaarikustannuksiltaan edullisin valinta.

Suomen ensimmäinen vedensäästösovellus VertoMobile tuo kulutustiedot taskuusi ja tekee niiden seuraamisesta vaivatonta. Sovellus myös turvaa arkea, sillä se hälyttää keskiarvokulutuksen ylittyessä ja auttaa huomaamaan ongelmat ajoissa jopa kotoa poissa ollessasi.

Vedenkulutuksella on väliä.

Kiinnostuitko?


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
13.6.2019