Huoneistokohtainen vedenmittaus

Huoneistokohtainen vedenmittaus
Mittalaitedirektiivi kätkee sisäänsä rahan arvoisen mahdollisuuden


Asukkaalla tulee olla esteetön pääsy huoneistokohtaisen mittauksen lukemiin ilman työkaluja. Näin määritteli EU:n mittalaitedirektiivi jo vuonna 2006. Siirtymäaika umpeutui Suomessa viime vuonna ja nyt direktiivi on pysyvä osa arkeamme. Määräys kätkee sisäänsä rahan arvoisen ansiomahdollisuuden.
 
Huoneistokohtaisen vedenmittausjärjestelmän todellisen kustannuksen kertoo elinkaarilaskelma. Maksimaalisen hyödyn tehdystä sijoituksesta puolestaan saa irti, kun kulutuslukema on etäluettava ja reaaliaikainen.
 
- Kun omat valinnat konkretisoituvat, on tottumuksiin helppo tehdä muutoksia, kertoo vedenkulutuksen ja -mittauksen asiantuntija Tapio Rask Vertolta. 
 

Reaaliaikaisen
kulutuslukeman näkeminen auttaa säästämään vettä: kun omat valinnat konkretisoituvat
numeroiksi, on tottumuksiin helppo tehdä muutoksia.Reaaliaikaisen kulutuslukeman näkeminen auttaa säästämään vettä: kun omat valinnat konkretisoituvat numeroiksi, on tottumuksiin helppo tehdä muutoksia.

Veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi

Verto-kodeissa kulutus laskee mittauksen alettua keskimäärin kolmanneksella. Se on tärkeä lukema, sillä veden osuus nykyaikaisen kerrostalon lämmitysenergiasta ja sen kustannuksista on vähintään 40%. Veden säästäminen vähentää energian kulutusta merkittävästi ja näkyy taloyhtiön ja asukkaiden menojen pienentymisenä.
 
- Asukkaat ja asuntosijoittajat saavat siis suoraa tuottoa pääomasijoitukselleen, Rask sanoo.

Vesi on kallista ja siksi sen säästäminen on kannattavin energiainvestointi. Rakennuksen lämmöneristyksen lisäämisen takaisinmaksuaika on 10–20 vuotta, ikkunoiden parantamisen puolestaan 5–10 vuotta. Verto-vedenmittausjärjestelmän takaisinmaksuaika on keskimäärin vain 2–3 vuotta, asennus mukaan lukien.

Todellisuuden voi muuttaa vasta, kun sen tuntee

Halvimpien vesimittarimallien huoltoväli on huonoimmillaan vain vuosia. Patterikäyttöisiin mittareihin ei riitä pelkkä virtalähteen vaihto, vaan roskiin lentää pariston loppuessa jokaisen huoneiston jokainen laite.
 
Verto-vesimittareiden huoltoväliä ei mitata vuosissa vaan litroissa: maaginen raja on peräti miljoona litraa. Lukema täyttyy keskimäärin 15 vuodessa ja siitä ilmoittaa VertoLive – selainpohjainen käyttöliittymä, joka myös vie kulutustiedot suoraan laskutusjärjestelmään.
 
- Älyominaisuuksien ansiosta Verto-kodeissa ei tarvitse tehdään mitään turhia toimenpiteitä. Järkevää, kestävää ja taloudellista, summaa Tapio Rask.
 
Todellisuuden voi muuttaa vasta, kun sen tuntee. Huoneistokohtainen, etäluettava ja reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta on muutoksen ensimmäinen ja hyödyllisin askel.
 
”Älä turvaudu halvimpaan ostohintaan. Selvitä todelliset koko elinkaaren aikaiset kustannukset ja valitse kokonaistaloudellisesti paras ratkaisu.”
– motiva.fi

Verto on yli 30 vuoden kokemuksella Suomen johtava vedenkulutuksen ja –mittauksen asiantuntija. Markkinoiden älykkäin vedenmittausjärjestelmä pienentää asukkaiden laskuja, säästää etäluettavuudessaan isännöitsijän aikaa, tarjoaa ammattilaisille teknistä tukea kautta linjan ja on kiinteistösijoittajalle elinkaarikustannuksiltaan edullisin valinta.
 
Vedenkulutuksella on väliä.
verto.fi


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
22.11.2017